Când este nevoie de tratamentul cu ovule

În cele mai multe cazuri, ovulele sunt prescrise pentru tratarea infecţiilor vaginale, însă ele pot fi folosite şi ca metodă contraceptivă. Află din articolul nostru când mai este indicat tratamentul cu ovule.

Ovulele intravaginale sunt substanţe medicamentoase recomandate pentru tratamentul local în diverse infecţii ginecologice. Înainte de a recomanda tratamentul cu ovule, medicul va indica realizarea unor analize, precum secreţiile vaginale, antibiograma şi fungigrama.

Astfel, ovulele antifungice sunt indicate în tratarea micozelor vaginale, infecţii cauzate de ciuperci precum Candida Albicans (candidoza), care se manifestă prin iritaţie locală şi secreţii albicioase, urât mirositoare. De asemenea, ovulele sunt folosite şi în infecţiile bacteriene şi în cele parazitare (cum ar fi tricomoniaza).

Ovulele se introduc în vagin seara, înainte de culcare. În timpul tratamentului cu ovule, trebuie să se evite contactele sexuale, pentru că există pericolul reinfectării. În cazul infecţiilor vaginale, şi partenerul va urma tratament local cu anumite unguente. De asemenea, trebuie evitată administrarea ovulelor în perioada menstruală.

Oferă protecţie contra sarcinii

Dacă eşti în căutarea unei metode contraceptive, poţi lua în calcul şi ovulele spermicide. Acestea sunt indicate mai ales femeilor care, din diverse motive, nu pot lua anticoncepţionale orale sau nu pot folosi sterilet.

Află când ai nevoie de tratamentul cu ovule pe clicksanatate.ro

cub gabriel apostol png
cub andi moisescu png
Shakira cauta bona  Sursa imagine shutterstock 184651697 jpg
andreea ibacka si majda jpg
zodii care imprumuta bani jpg
gabriel apostol jpg
prater jpg
cub codruta filip png
Mark Rutte FOTO EPA-EFE
Cristiano Ronaldo FOTO EPA EFE (2) jpg
image
image
image
image
hd wallpaper 4927258 1920 jpg
Produsele de uz zilnic care provoacă tumorile uterine
prater jpg
bitcoin crypto jpg
târg Crăciun Sibiu jpg
Kate Middleton și Regina Letizia jpg