Când este prea fierbinte, cafeaua poate deveni cancerigenă?
Desigur, una dintre băuturile consumate în mod preferențial, pe mapamond , este cafeau. Pe această temă s-au efectuat numeroase cercetări la nivel internațional.
Referitor la consumul moderat de cafea, un raport al Organizației Mondiale a Sănătății precizează că, ” o porție” de 3-4 ceşti de cafea pe zi, influenţează în mod pozitiv starea de bine: fizică, mentală şi socială.
Multă vreme, consumatorii de cafea trăiau, totuși, cu teamă, deoarece cafeaua era clasificată în categoria băuturilor ”posibil cancerigene”. Cu prilejul unei întâlniri a reprezentanților Agenției Internaționale de Cercetare a Cancerului, cafeaua nu mai face parte din grupa băuturilor ”posibil cancerigene”.
Opinii în privința băuturilor foarte fierbinți
În același timp, Agenția respectivă trage un semnal de alarmă în privința băuturilor consumate la temperature mai mari de 65 grade Celsius. Lichidele foarte fierbinți pot vătăma celulele esofagului, stimulând astfel dezvoltarea cancerului de esofag în viitor. Dar atunci când cafeaua este consumată la temperaturi moderate, se crede că protejează, într-o mică măsură, ficatul împotriva cancerului.