Căpşunele şi cireşele ne menţin tineri

Ultima actualizare:

Căpşunele asigură necesarul de vitamina C

Bogate în vitamine (C, B şi K), dar şi în minerale (calciu, fier şi potasiu), căpşunele au proprietatea de a proteja inima, precum şi de a scădea nivelul colesterolului „rău" din sânge, ceea ce înseamnă că pe viitor vei avea şanse reduse de a face boli cardiovasculare.

Doar opt căpşune conţin întreaga doză de vitamina C recomandată zilnic, iar acţiunea lor antiinflamatoare previne afecţiunile încheieturilor, cum ar fi artrita reumatoidă. În plus, o cură din aceste fructe aromate îţi furnizează  aportul  necesar de antioxidanţi care vor neutraliza atacul radicalilor liberi asupra retinei şi-ţi va menţine ochii sănătoşi.

Fructele de pădure «ard» grăsimile

Mure, zmeură, dude, afine - toate aceste fructe sunt delicioase şi cu proprietăţi antiîmbătrânire.

Datorită cantităţii însemnate de betacaroten din conţinutul lor, razele UV nu mai au acelaşi efect nociv asupra sănătăţii pielii, iar tu vei avea un ten luminos şi fără pete pentru mai mult timp. În plus, afinele accelerează metabolismul şi ajută la pierderea kilogramelor în plus, care tind să se acumuleze după o anumită vârstă.

Cireşele alungă oboseala

S-a observat că, odată cu înaintarea în vârstă, ne confruntăm şi cu tulburări are ritmului de somn. Poţi preveni această problemă cu ajutorul cireşelor, deoarece în compoziţia lor se regăsesc seratonină şi melatonină, doi nutrienţi care favorizează somnul şi-ţi asigură o noapte liniştită. Este indicat să consumi cât mai multe fructe şi dacă te confrunţi cu dureri de oase şi musculare, specifice celor care fie lucrează mult timp în picioare, fie dimpotrivă, petrec ore îndelungate la birou.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Cum să alegi o centrală de apartament?
image
image
image
image
image
image
3 kamala harris jpg jpeg
apa alcalina jpg
rochii vacanta jpg
via dell amore calea iubirii jpg
scoala jpg
media 172171263041807200 png
575302124023416139984130915188503265381205646 ploi canicula foot pexels com realitatea net jpg
wizz air avion jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net