Care sunt condimentele care pot stimula creierul. Sfaturile importante date de un medic renumit

Cu toții folosim diverse condimente atunci când gătim, însă gustul pe care îl oferă preparatelor noastre nu este singurul motiv pentru care acestea ar trebui folosite cât mai des în bucătărie. Un neurochirurg faimos ne explică care sunt condimentele care ne pot stimula creierul și ne pot oferi un nivel de energie mai ridicat.

Unele condimente sunt utile pentru creierul nostru
Unele condimente sunt utile pentru creierul nostru

Neurochirurgul Brandon Crawford, specializat în sănătatea creierului, ne spune că există unele condimente pe care trebuie să le introducem în dieta noastră, deoarece ne pot proteja sănătatea creierului. În plus, aceste condimente ne pot oferi și un nivel de energie mai ridicat!

Iar primul dintre aceste condimente este scorțișoara, care ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge. După cum știm cu toții, dacă ne dorim o stare perfectă de sănătate și o memorie bună, este important să aven un nivel optim al zahărului din sânge.

„Scorțișoara poate, de asemenea, să reglementeze nivelul de zahăr din sânge, ceea ce este crucial pentru menținerea funcției cognitive și prevenirea bolilor neurodegenerative”, a explicat doctorul Brandon Crawford, potrivit adevarul.ro.

Condimentele care ne pot stimula creierul

Un alt condiment extrem de util pentru sănătatea creierului nostru este ghimbirul. El este bogat în antioxidanți și are și proprietăți antiinflamatorii puternice.  

„Cunoscut pentru proprietățile sale antiinflamatorii puternice, ghimbirul poate ajuta la îmbunătățirea funcției cognitive prin reducerea inflamației și a stresului oxidativ”, mai explică medicul.

De asemenea, un condiment foarte util pentru sănătatea creierului nostru este și turmericul! Curcumina, adică compusul activ din acesta, are atât proprietăți antiinflamatorii, dar și antioxidante. Acest condiment atât de special ne poate ajuta la protejarea celulelor cerebrale. În plus, acesta este util și pentru a proteja sănătatea generală a creierului nostru.

În plus, experții au mai observat și faptul că acest compus activ, curcumina, poate avea efecte antidepresive. Se presupune că acest lucru se datorează abilității de a crește nivelul de serotonină și dopamină din corp.

„Curcumina stimulează nivelurile hormonului cerebral BDNF, care crește creșterea de noi neuroni și combate diverse procese degenerative din creier”, a mai spus doctorul Brandon Crawford.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
landscape 2806202 1280 jpg
image
image
image
image
image
image
litoral jpg
selfie masina  jpeg
femeie spalat pe cap freepik jpg
venus 1 jpg
Printesa Kate jpeg
Donald Trump  sursa foto   GettyImages jpg
BeFunky collage (5) jpg
rezultate bac 250 sesiunea de toamna 38 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net