Un tablou celebru a fost găsit într-o stație de autobuz! Pictura valorează milioane de euro

O descoperire incredibilă a fost făcută într-o stație de autobuz din Londra! Într-o banală plasă din plastic a fost descoperită o importantă operă de artă creată de maestrul renascentist Tițian! Pictura a fost furată de două ori de-a lungul timpului, în anii 1809, respectiv 1995, iar acum, în sfârșit redescoperită, urmează să se vândă cu o sumă fabuloasă!

Tabloul va fi scos la licitație / foto: Profimedia
Tabloul va fi scos la licitație / foto: Profimedia

În fiecare zi, pe străzile din întreaga lume se pierd, complet accidental, o mulțime de lucruri. De la portofele, până la telefoane mobile, accidente de acest tip sunt mai comune decât am crede, iar, în cele mai bune cazuri, obiectele noastre ne sunt returnate, în cele din urmă. Însă, cu siguranță că o pictură renascentistă în valoare de 30 de milioane de euro nu este un obiect la care ne-am gândi că îl putem găsi abandonat într-o stație de autobuz.

Însă, exact această descoperire a fost făcută într-o stație de autobuzdin Londra! Pictura ar data din anul 1508, fiind intitulată „Odihna în timpul Fugii în Egipt”. Pictorul venețian avea doar 20 de ani când a pictat acest tablou cu lățimea de 60 de centimetri, în care apare Iisus, legănat de Fecioara Maria, în timp ce Iosif îi privește pe cei doi.

O pictură valoroasă a fost găsită în Londra

Pictura a mai fost furată de două ori, prima oară în 1809, de către trupele lui Napoleon Bonaparte, iar apoi în 1995, de la reședința marchizilor de Bath, din Wiltshire. Acum, această operă de artă incredibilă, făcută de un mare maestru renascentist, Tițian, a făst găsită într-o banală plasă de cumpărături din platic, într-o stație de autobuz din Londra, de către Charles Hill, fost șef al unității de artă și antichități, din Scotland Yard. Bărbatul care l-ar fi condus pe Hill la fața locului ar fi cerut o recompensă de 100.000 de lire sterline.

Casa de licitații Christie’s urmează să se ocupe de vânzarea acestei picturi incredibile, iar prețul la care s-ar putea vinde este unul colosal. Mai precis, experții se așteaptă ca acest tablou al lui Tițian să se vândă cu o sumă cuprinsă între 15 și 25 de milioane de lire sterline, adică aproximativ 18 – 30 de milioane de euro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
photo    2024 09 20 Athenee Cafe OPENING   platon digital   +40743668831 138 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
supermarket 5202138 1280 jpg
BeFunky collage (33) jpg
menopauza jpg
chescake jpg
colier 1 jpg
maggie smith jpeg
WhatsApp Video 2024 09 27 at 12 19 25 mp4 thumbnail png
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net