Cum vor putea cumpăra românii vechime pentru pensie. Schimbările importante introduse de la 1 iulie

Valoarea salariului minim urmează să crească la 3.700 de lei, începând cu 1 iulie, iar această schimbare vine și cu alte modificări importante pe care românii trebuie să le știe. Mai precis, una dintre aceste modificări are în vedere creșterea sumelor care trebuie plătite pentru a fi acoperite perioadele necontributive.

Ce trebuie să știe românii care vor să cumpere vechime
Ce trebuie să știe românii care vor să cumpere vechime

Valoarea salariului minim urmează să crească începând de luna viitoare, iar românii care își doresc să acopere anumite perioade în care nu au contribuit la sistemul de pensii de stat, pot să facă acest lucru oricând, dacă vor semna un contract de asigurare socială cu casa de pensii, iar apoi vor face plățile obligatorii.

Acest mecanism este prevăzut în OUG nr. 163/2020, el fiind prelungit și în acest an. Românii care își doresc să își completeze stagiul de cotizare trebuie să știe că acest mecanism trebuia să se încheie, inițial, la data de 1 septembrie 2023. Cu toate acestea, din toamna acestui an, el va fi înlocuit de mecanismul inclus în noua lege a pensiilor.

Mai precis, românii care încă nu au ieșit la pensie trebuie să știe că vor putea plăti contribuția de asigurări sociale, pentru perioade de timp în care nu au contribuit, pentru o perioadă de maxim 6 ani înainte de semnarea unui contract de asigurare.

Cum vor putea cumpăra românii vechime

Un detaliu important pe care românii trebuie să îl știe este că, datorită faptului că salariul minim urmează să crească la 3.700 de lei începând cu 1 iulie, sumele care trebuie plătite lunar urmează să crească, odată cu această dată. Desigur, românii trebuie să știe că în cazul în care contractele de asigurare socială au fost încheiate până la 1 iulie 2024, în baza OUG nr. 163/2020, nu se va modifica venitul minim lunar asigurat.

Mai precis, românii trebuie să știe că începând cu luna iulie 2024, pentru contractele semnate va fi o sumă de plată de 925 de lei. La acest moment, pentru contractele din perioada dintre 1 octombrie 2023 și 1 iulie 2024, suma este de numai 825 de lei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
casa pixabay jpg
image
image
image
image
image
image
istock vot votare jpg
ritual de deochi png
gradina curte flori istock jpg
1 respiratie urat mirositoare jpg jpeg
man at supermarket jpg
politia rutiera 0 jpeg
zodii pixabay jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net