Dispare o bancă importantă din România! Ce se întâmplă cu banii clienților

Schimbări importante pentru clienții unei anumtie bănci importante din țara noastră! Comisia Europeană și-a dat acordul ca aceasta să dispară, iar banca urmează să fie preluată de către un grup bancar italian. În final va rezulta una dintre cele mai mari bănci din țara noastră.

Două bănci importante vor fuziona / foto: Pixabay
Două bănci importante vor fuziona / foto: Pixabay

Aprobarea a venit chiar în cursul zilei de miercuri, 12 iunie, iar în mod concret, acest lucru înseamnă că urmează să existe o fuziune între Alpha Bank România și UniCredit Bank. Astfel, va rezulta una din cele mai mari bănci din țară, cu o cotă de piață combinată de aproximativ 12%.

„Fuziunea va reuni două francize cu adevărat complementare, ambele cu istorii lungi, relații și expertiză în aceasta țară cu creștere economică importantă. În special, pozițiile existente ale UniCredit Bank și Alpha Bank atât în segmentul corporativ, cât și în cel de retail le vor crește în viitor poziția comună.

Această tranzacție permite UniCredit să-și sporească prezenta în România, o țară cheie pentru amprenta sa geografică, consolidandu-și și mai mult nu numai angajamentul local, ci și pe cel față de regiunea mai largă, Europa Centrală și de Est, în ansamblu”, este menționat într-un comunicat UniCredit România.

Două bănci importante vor fuziona

Din fericire pentru clienții UniCredit Bank, această fuziune nu va provoca deloc probleme, iar aceștia vor putea beneficia în continuare de serviciile oferite. Ambele părți doresc să se concentreze pe stabilitate și transparență, pe măsură ce fuziunea dintre cele două va progresa.

„Banca nou creată va fi bine poziționată pentru a crea noi oportunități de creștere. Aceasta va sprijini angajamentul UniCredit față de clienții săi și comunitățile în care operează, precum și extinderea potențialului pentru angajații săi și ai Alpha Bank prin accesul la 14 piețe.

Ambele părti vor asigura continuitate și o calitate înalta a serviciilor clienților și angajaților lor pe parcursul perioadei de tranziție, concentrându-se pe stabilitate și transparență pe măsură ce procesul de fuziune progresează”, mai este menționat în comunicatul emis de UniCredit Bank.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
photo    2024 09 20 Athenee Cafe OPENING   platon digital   +40743668831 138 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
supermarket 5202138 1280 jpg
BeFunky collage (33) jpg
menopauza jpg
chescake jpg
colier 1 jpg
maggie smith jpeg
WhatsApp Video 2024 09 27 at 12 19 25 mp4 thumbnail png
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net