Pisicile nu suportă aceste mirosuri! Pot să devină agresive din cauza lor

Dacă ne numărăm printre românii care au acasă o pisică, ori chiar mai multe, cu siguranță că deja am observat că există anumite mirosuri pe care felinele nu le suportă deloc. Însă nu foarte multă lume că unele mirosuri nu doar că sunt neplăcute pentru pisici, dar chiar pot deveni periculoase pentru acestea!

Există unele mirosuri pe care pisicile nu le suportă / foto: Shutterstock
Există unele mirosuri pe care pisicile nu le suportă / foto: Shutterstock

Felinele au un simț olfactiv extrem de eficient, chiar mai fin decât cel al oamenilor! Astfel, aceste animale vor reuși cu ușurință să perceapă tot felul de arome fine din jurul lor, care oamenilor le scapă complet. Iar dacă simt anumite mirosuri, pisicile noastre chiar pot deveni agresive! Iar un astfel de miros este unul care poate fi foarte comun în casele noastre!

Poate că multora dintre noi le place mirosul de citrice, cum ar fi portocalele, ori lămâile. Însă, chiar dacă aceste arome sunt atât de apreciate de oameni, printre pisici, ele nu sunt deloc la fel de populare. Felinele noastre vor fi extrem de sensibile la uleiurile esențiale din aceste fructe, așa că trebuie să fim atenți cu astfel de mirosuri, dacă avem acasă o pisică.

Mirosurile banale pe care pisicile nu le suportă

De asemenea, un alt miros pe care pisica nu îl va suporta este cel al oțetului. Aciditatea acestui produs este mult prea mare pentru nasul pisicilor, iar felinele vor reacționa imediat ce simt acest miros. De asemenea, ele vor evita zonele din casă unde mirosul de oțet este cel mai puternic. Chiar și odorizantele, ori produsele de curățenie, pot provoca probleme pentru pisicile noastre. Ele pot fi iritante pentru feline, la fel precum mirosul de mentă.

Un alt produs extrem de banal, apreciat de oameni, poate provoca neplăceri pisicilor. Este vorba despre banane, al căror miros nu este deloc plăcut pentru pisici. În plus, atunci când cumpărăm odorizante pentru casele noastre, cele mai comune variante din magazine vor avea miros de cedru, ori de pin. Ei bine, chiar dacă nouă ne plac astfel de mirosuri, trebuie să știm că pisicile nu le pot suporta deloc, așa că cel mai bine ar fi să le evităm!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
photo    2024 09 20 Athenee Cafe OPENING   platon digital   +40743668831 138 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
supermarket 5202138 1280 jpg
BeFunky collage (33) jpg
menopauza jpg
chescake jpg
colier 1 jpg
maggie smith jpeg
WhatsApp Video 2024 09 27 at 12 19 25 mp4 thumbnail png
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net