Preparatul care nu trebuie să ne lipsească de pe mese de Înălțarea Domnului! Tradiția de care mulți români au uitat

Creștinii ortodocși din țara noastră se pregătesc pentru o mare sărbătoare, chiar mâine, pe 13 iunie. Este vorba despre Înălțarea Domnului, iar dacă ne dorim să fim binecuvântați până la finalul anului, se spune că nu trebuie să uităm să punem pe masă un preparat anume!

Creștinii ortodocși vor sărbători înălțarea domnului
Creștinii ortodocși vor sărbători înălțarea domnului

Deja numai câteva ore îi mai despart pe creștinii ortodocși din țara noastră de a sărbători Înălțarea Domnului, o sărbătoare care este celebrată în fiecare an la 40 de zile după Paște. În luna iunie vor fi mai multe sărbători ce au cruce roșie în calendarul ortodox, aceasta fiind doar prima dintre ele. Următoarea este  Pogorârea Sfântului Duh, ori Rusaliile, pe 23 iunie, în timp ce a doua zi, pe 24, urmează să fie sărbătorită Lunea Sfântului Duh.

Iar românii care doresc să aibă un an binecuvântat nu trebuie să uite că există un preparat anume pe care trebuie să îl punem pe mesele noastre, potrivit tradițiilor din țară. Mai precis, este vorba despre un preparat asociat puternic cu această sărbătoare, cât și cu Paștele! Este vorba despre ouăle roșii, pe care trebuie să le pregătim și de Înălțarea Domnului!

Preparatul care nu trebuie să ne lipsească de pe mese

Potrivit tradițiilor din țara noastră, se spune că cei care mănâncă ouă roșii cu ocazia acestei sărbători vor fi norocoși de-a lungul întregului an. De asemenea, mai trebuie să știm că de Înălțarea Domnului se mai consumă și alte produse tradiționale, cum ar fi pasca, cozonacul, ceapa verde, brânză, cât și vin roșu.

Mai mult decât atât, astfel de produse pot fi date de pomană, cu ocazia acestei sărbători. În țara noastră se mai spune și faptul că sufletele celor care au murit începând Săptămâna Luminată și până acum se vor înălța la cer. În trecut, o tradiție din popor spunea că oamenii trebuie să se încingă peste brâu cu ramuri de leuștean, cu ocazia acestei sărbători. În plus, un alt lucru pe care trebuie să îl știm este faptul că credincioșii se vor saluta cu „Hristos s-a înălțat”, iar răspunsul va fi „Adevărat s-a înălțat”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
photo    2024 09 20 Athenee Cafe OPENING   platon digital   +40743668831 138 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
supermarket 5202138 1280 jpg
BeFunky collage (33) jpg
menopauza jpg
chescake jpg
colier 1 jpg
maggie smith jpeg
WhatsApp Video 2024 09 27 at 12 19 25 mp4 thumbnail png
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net