Cât de mult timp pot fi păstrate, de fapt, ouăle în frigider. Puține lume știe adevărul

Ouăle se numără printre produsele pe care le vom găsi în mai toate casele din țarra noastră. Indiferent dacă le folosim pentru a pregăti diverse rețete complexe, ori, pur și simplu, ne pregătim un banal ou fiert, cu siguranță că fiecare dintre noi avem grijă să avem mereu ouă în frigider. Cu toate acestea, este important să știm cât de mult vor române proaspete în frigider și cum putem să le păstrăm pentru mai mult timp.

Ouăle pot fi păstrate în frigider chiar și 4 -5 săptămâni / foto: Pixabay
Ouăle pot fi păstrate în frigider chiar și 4 -5 săptămâni / foto: Pixabay

Sunt, fără doar și poate, unul dintre ingredientele de bază din bucătărie, atât în țara noastră, cât și de-a lungul întregii lumi. Tocmai din cauza faptului că ouăle sunt atât de populare, este foarte important să știm precis cum putem să le păstrăm proaspete pentru cât mai mult timp, fără ca acestea să se strice în frigiderul nostru.

În primul rând, este important să știm că ouăle proaspete pot fi ținute în frigider vreme de 4 – 5 săptămâni, atunci când vor fi depozitate în mod corect. Este indicat ca ele să fie ținute fie în ambalajul original, fie într-un suport de ouă.

De asemenea, mai trebuie să știm că ouăle trebuie ținute la o temperatură cuprinsă între 2 și 4 grade, în frigider. Odată ce sunt scoase din frigider, ouăle nu trebuie lăsate la temperatura camerei mai mult de 2 ore.

Cât de mult pot fi ținute ouăle în frigider

Un alt detaliu important pe care trebuie să îl știm este modul în care putem depozita ouăle pentru ca acestea să se mențină proaspete mai mult timp. De exemplu, dacă separăm albușul și gălbenușul, pentru a pregăti prăjituri, acestea trebuie păstrate în recipiente ermetice. De asemenea, nu ar trebui ținute în frigider pentru mai mult de 4 zile.

Mai este posibil să punem ouăle chiar și în congelator, însă trebuie să avem grijă să le scoatem din coajă și să le folosim într-o formă de omletă. După ce sunt bătute, ele pot fi puse în diverse recipiente, ori într-o tavă, iar apoi pot fi congelate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Soldați ruși pe frontul din Ucraina oct 2023 FOTO Profimedia (3) jpg
image
image
image
image
image
image
sex jpg
zarug lorelai asia expresz jpeg
Barbat arestat - catuse FOTO Shutterstock
f86f6691 60b5 4a3c a365 aa8e678c0156 (1) jpeg
NZ9TprqoX8S 3L jpg
image png
Mirosuri neplacute Asa poti avea o casa parfumata si primitoare  Sursa foto shutterstock 1892880535 jpg
busculanda india profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net