Carnea procesată dublează riscul de a face infarct. Cele mai noi studii sunt îngrijorătoare

Ultima actualizare:

    Carnea procesată creşte riscul de a face atac de cord
Carnea procesată creşte riscul de a face atac de cord

Bărbaţii care mânâncă doi cârnaţi pe zi sunt de două ori mai predispuşi să facă atac de cord faţă de cei care nu consumă carne procesată, arată cel mai nou studiu.

Produse precum baconul, şunca, sau chiflele cresc posibilitatea de a dezvolta probleme de inimă, în timp ce carnea prăjită este, in mod surprinzător, mai sănătoasă din acest punct de vedere.

Cercetările au demonstrat că sarea si chimicalele folosite la conservarea cărnurilor creste presiunea arterială, iar de aici şi până la atacul de cord nu e decât un pas.

Studiul, făcut pe 37.035 bărbaţi demonstrează, încă o dată, cât de periculoase sunt produsele din carne. "Pentru a evita riscul de atac de cord şi de a face alte boli cardiovasculare, e recomandat să evitaţi produsele din carne procesată, în special de carne roşie. Ăn schimb, e recomandată o dietăă bogată în fructe şi legume, cereale, nuci şi peşte", a declarat Joanna Kaluza, unul dintre cercetătorii care au făcut acest studiu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințesa Caroline și Pierre Casiraghi cu soția Beatrice Borromeo, doliu în familia Casiraghi de la Monaco   Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
inchisoare medievala jpg
profesor jpg
daniel david ubb fb jpg
phone 292994 1280 jpg
Izvorul de la Manastirea Sf  Dionisie Exiguul si Sf  Efrem jpg
4 front poza mare jpg
cat 7032641 1280 jpg
natalia negru st  iosif dimitrie anghel jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net