Carnea procesată dublează riscul de a face infarct. Cele mai noi studii sunt îngrijorătoare
Bărbaţii care mânâncă doi cârnaţi pe zi sunt de două ori mai predispuşi să facă atac de cord faţă de cei care nu consumă carne procesată, arată cel mai nou studiu.
Produse precum baconul, şunca, sau chiflele cresc posibilitatea de a dezvolta probleme de inimă, în timp ce carnea prăjită este, in mod surprinzător, mai sănătoasă din acest punct de vedere.
Cercetările au demonstrat că sarea si chimicalele folosite la conservarea cărnurilor creste presiunea arterială, iar de aici şi până la atacul de cord nu e decât un pas.
Studiul, făcut pe 37.035 bărbaţi demonstrează, încă o dată, cât de periculoase sunt produsele din carne. "Pentru a evita riscul de atac de cord şi de a face alte boli cardiovasculare, e recomandat să evitaţi produsele din carne procesată, în special de carne roşie. Ăn schimb, e recomandată o dietăă bogată în fructe şi legume, cereale, nuci şi peşte", a declarat Joanna Kaluza, unul dintre cercetătorii care au făcut acest studiu.