Carnea procesată dublează riscul de a face infarct. Cele mai noi studii sunt îngrijorătoare


    Carnea procesată creşte riscul de a face atac de cord
Carnea procesată creşte riscul de a face atac de cord

Bărbaţii care mânâncă doi cârnaţi pe zi sunt de două ori mai predispuşi să facă atac de cord faţă de cei care nu consumă carne procesată, arată cel mai nou studiu.

Produse precum baconul, şunca, sau chiflele cresc posibilitatea de a dezvolta probleme de inimă, în timp ce carnea prăjită este, in mod surprinzător, mai sănătoasă din acest punct de vedere.

Cercetările au demonstrat că sarea si chimicalele folosite la conservarea cărnurilor creste presiunea arterială, iar de aici şi până la atacul de cord nu e decât un pas.

Studiul, făcut pe 37.035 bărbaţi demonstrează, încă o dată, cât de periculoase sunt produsele din carne. "Pentru a evita riscul de atac de cord şi de a face alte boli cardiovasculare, e recomandat să evitaţi produsele din carne procesată, în special de carne roşie. Ăn schimb, e recomandată o dietăă bogată în fructe şi legume, cereale, nuci şi peşte", a declarat Joanna Kaluza, unul dintre cercetătorii care au făcut acest studiu.

087 women 19 Camelia Sucu (1) jpg
horoscop zilnic 4 octombrie jpeg
jenna ortega despre rolul wednesday jpg
catherine zeta jones png
cub Top 3 cele mai dotate zodii png
FotoJet (5) jpg
foto1 porcul jardelb jpg
cub rebeca onoriu png
image
image
image
image
image
image
foto1 porcul jardelb jpg
foto1 anais si antoniob jpg
calendar ortodox 2021 8 decembrie sf cuvios patapie doxologia jpeg
marilyn manson Popa Elena Luminita jpg
Forțe de ordine în preajma ambasadei Ucrainei la București după ce au fost descoperite niște plicuri suspecte. FOTO Inquam Photos / George Călin
FotoJet jpg