Cartofii de la McDonald’s, nocivi? Un bucătar le-a dezvăluit rețeta
Un utilizator a întrebat, pe o rețea socială, cum sunt făcuți cartofii vânduți de compania de preparate fast-food McDonald’s, și ce conțin aceștia. Răspunsul, venit din partea unui bucătar american, i-a surprins pe toți.
Bucătarul american a publicat lista completă cu ingredientele pe care le conțin acești cartofi prăjiți pe site-ul Quora, iar aceasta a distrus toate miturile legate de ei, care au circulat de-a lungul timpului pe internet.
Potrivit Adevărul,utilizatorul care a pus întrebarea pe site nu înțelege de compania folosește 14 ingrediente la prepararea acestor cartofi, însă bucătarul îl corectează, spunând că este vorba de numai nouă ingrediente, și anume cartofi, ulei de rapiță, ulei hidrogenat de soia, ulei de floarea soarelui, aromă naturală (din sursă vegetală), dextroză, acid citrict (conservant), acid sodic pirofosfat (ajută la menținerea culorii( și dimetilpolisiloxan.
Astfel, ceea ce spune bucătarul este că acești cartofi sunt prăjiți într-o combinație de mai multe uleiuri vegetale, la care este adăugat un acid, pentru a preveni oxidarea cartofilor. Aceștia sunt condimentați cu arome naturale și păstrați cu ajutorul unui conservant, de asemenea natural. Toate acestea sunt dovezi în încercarea bucătarului de a demonstra că ingredientele folosite nu sunt deloc nocive, ba mai mult, majoritatea sunt naturale.
Dimetilpolisiloxanul este singurul ingredient care atrage atenția în acea listă, însă substanța, cunoscută și sub numele de simeticonă, se regăsește chiar și în medicamentele pentru combaterea balonării.