Castanele te scapă de tuse
Ultima actualizare:
Sub formă de tincturi, extracte, decocturi sau cataplasme, remediile naturiste cu castane fac minuni pentru sănătate. Citeşte în revista “Click! pentru femei” ce virtuţi terapeutice au acestea.
- Ceaiul. Când eşti răcit, iar tusea nu-ţi dă pace, fă-ţi un ceai concentrat din castane mărunţite. Calmează căile respiratorii şi este un remediu eficient în bronşitele acute. Mai poţi prepara o infuzie din frunze de castan, dintr-o lingură de plantă uscată şi pisată la o cană cu apă fiartă, pe care o laşi acoperită un sfert de oră. Până când dispar simptomele bronşitei, bea în fiecare zi trei ceşti de infuzie.
- Cataplasmele. Iată ce ai de făcut în caz că articulaţiile începsă provoace dureri. Fierbe 20-30 de castane în trei litri de apă şi lasă apa să scadă până la jumătate. Strecoară, spală zonele dureroase din două în două zile, timp de un sfert de oră. Mai poţi face cataplasme locale cu piure de castane. Escina din compoziţia castanelor are acţiune antiinflamatoare şi întăreşte pereţii vaselor capilare fragile. În plus, această substanţă creşte rezistenţa la presiune a vaselor de sânge.
- Piureul. Fierbe castane în coajă trei sferturi de oră, apoi descojeşte-le şi pisează-le. Piureul poate fi consumat în caz de hemoroizi. Este bine să consumi câte un bol de două ori pe zi. Dacă nu-ţi place gustul, adaugă miere ca să-l îndulceşti puţin. Cu creme care au în compoziţie extract din castan poţi masa zonele dureroase cu varice şi vei simţi, după doar câteva aplicări, o îmbunătăţire a circulaţiei periferice.