Cât de bun este oțetul de mere pentru organism

image

Oţetul de mere este bogat în nutrienţi precum vitamine, minerale, enzime şi pectină, fiind un aliat de nădejde în ceea ce priveşte menţinerea sănătăţii. Este folosit în curele de slăbire şi pentru a reduce febra, dar contribuie şi la prevenirea bolilor de inimă şi atenuează durerile reumatismale.

  • Îmbunătăţeşte digestia. Încercaţi să beţi o linguriţă de oţet de mere cu puţină apă înainte de mese. Gustul acru va stimula secreţia de salivă şi de sucuri digestive care reduc mâncarea la elementele componente.
  • Ţine glicemia în frâu. Un studiu care a implicat pacienţi cu diabet zaharat a descoperit că 2 linguriţe de oţet de mere înainte de culcare au fost eficiente în scăderea glicemiei până a doua zi dimineaţă. Diluat, bineînţeles, într-un pahar cu apă.
  • Ajută la slăbit. Nu are un efect asupra procesului de slăbire, însă atunci când este consumat înainte de mese (1-2 linguriţe în puţină apă), grăbeşte apariţia sentimentului de saturare.
  • Calmează arsurile solare. Adăugaţi o cană de oţet de mere într-o baie cu apă călduţă pentru a calma pielea arsă de soare.
  • Păstrează prospeţimea fructelor. Opreşte oxidarea care face merele, avocado şi alte fructe să devină maro după ce au fost tăiate. Pur şi simplu pune câteva picături pe partea expusă a fructului şi acoperă cu folie transparentă.
  • Curăţă pielea. Datorită proprietăţilor antimicrobiale, oţetul de mere este o soluţie bună de curăţare a pielii. Pur şi simplu pune puţin într-un bol cu apă călduţă şi spală-te apoi pe faţă pentru a elimina impurităţile.
  • Păstrează dinţii sănătoşi. Aceleaşi proprietăţi antimicrobiale îl fac bun şi ca apă de gură, pentru că omoară bacteriile cauzatoare de carii. Adăugaţi o lingură în jumătate de pahar de apă şi clătiţi dinţii. Clătiţi apoi bine cu apă. Nu exageraţi şi nu îl lăsaţi prea mult în gură pentru că va ataca smalţul.
  • Bun în salate. Pur şi simplu amestecaţi-l cu ulei de măsline extra virgin şi mirodenii uscate pentru un plus de aromă.
  • Curăţă casa. Oţetul de mere e, în esenţă, acid acetic, care are un efect important antimicrobian. Puteţi renunţa la o parte din produsele de curăţare chimice!
  • Face părul strălucitor. Adăugaţi o linguriţă de oţet de mere la o cană cu apă. Folosiţi acest amestec să clătiţi părul după ce folosiţi şampon şi veţi remarca o strălucire deosebită, conform www.sanatatebzi.ro.
corina caciuc laurentiu reghecampf jpg
david pușcaș PNG
vocea romaniei sezonul 10 vlad nicolici a impresionat publicul cu interpretarea inedita a piesei zscream 1 jpg
Prodanca a venit în verde la parastas
297864509 797471311249327 3811769304355163939 n jpg
cub bebeto reghecampf png
andrei rosu mihaela bilic png
Alex Bodi a plecat din tara jpg
dacia jogger 2023. Foto: Captură video YouTube/ Super speed ProTV
Antony Blinken FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
foto1 economii shutterstock 538621285 jpg
SAGA
Medicul stomatolog Sorina Stroe
eurovision logo foto shutterstock
calendar ortodox 2021 08 octombrie sfanta cuvioasa pelaghia png
297864509 797471311249327 3811769304355163939 n jpg