Cauze ale migrenei pe care trebuie să le știi
Recunoști migrena după durerea pulsatilă însoțită de o sensibilitate crescută la lumină puternică, oboseală, greață. Poate dura între o oră și 3 zile, iar episoadele dureroase pot reveni. Prevenirea și rărirea atacurilor depind de descoperirea factorilor care favorizează migrenele.
Dormi prea puțin
Dacă știi că te confrunți adesea cu migrene, încearcă să dormi suficient și nu pierde nopțile! Ideal ar fi să ai un program de odihnă pe care să-l respecți inclusiv la sfârșit de săptămână. În acest fel, nu numai că vei scăpa de migrene, dar vei avea mai multă energie, te vei concentra mai bine și nu vei risca să te îngrași.
„Sari” peste mese
Un alt obicei care te va feri de migrene este păstrarea unui program de masă care menține nivelul de glucoză la un nivel normal.
Dacă renunți la una dintre mese sau dacă amâni luarea acesteia cu mai multe ore crește riscul de a avea dureri de cap.
Prelungești perioadele de stres
Stresul se numără printre factorii care favorizează apariția migrenelor. Efectul stresului prelungit este creșterea nivelului unor substanțe chimice de la nivelul creierului.
Odată ce te relaxezi, cum se întâmplă în concediu, se produce o scădere bruscă a nivelului acestor substanțe, ceea ce duce la apariția migrenelor.
Află pe clicksanatate.ro în ce situații dezechilibrele hormonale pot da migrene!