Ce afecţiuni poţi trata cu mărar

simeon stalpnicul png

Originea acestui zarzavat, atât de mult folosit în bucătăriile din întreaga lume, s-a pierdut în timp. Unii spun că provine din Asia, în vreme ce alţii susţin că este o plantă descoperită în zona Mediteranei. Cert este că reprezintă un remediu naturist eficient, despre care poţi afla mai multe în noul număr ar revistei “Click! pentru femei”.

Ajută digestia 

Uleiurile esenţiale prezente în mărar activează secreţia de bilă şi sucurile digestive. Aceste uleiuri stimulează, de asemenea, peristaltismul (mişcarea de contracţie a stomacului şi intestinului, care împinge alimentele prin tubul digestiv), facilitând absorbţia substanţelor nutritive şi preîntâmpinând constipaţia.

Previne pierderea de masă osoasă 

Datorită conţinutului de calciu, mărarul este un element important în prevenirea pierderii de masă osoasă. Osteoporoza afectează milioane de persoane la nivel mondial, iar calciul, alături de alte minerale esenţiale, este o componentă-cheie în creşterea şi dezvoltarea corespunzătoare a oaselor, precum şi în repararea oaselor fracturate. Poţi să-l consumi ca atare sau să iei câte o linguriţă de tinctură de 2 ori pe zi, diluată în 100 ml de apă.

Evită balonarea şi excesul de gaze 

Mărarul te poate scăpa de starea jenantă de balonare şi de gazele în exces. Această stare nu cauzează doar disconfort fizic şi psihic, atunci când eşti în public, ci poate fi chiar periculoasă, pentru că pune presiune pe organele delicate ale cavităţii toracice. Planta ajută la limitarea acumulării de gaze şi combate spasmele intestinale. În acest caz, este util uleiulul esenţial, pe care îl găseşti la magazinele naturiste, sau ceaiul de seminţe de mărar, pe care este indicat să îl bei preventiv: îl pregăteşti dintr-o linguriţă de seminţe la o cană de apă fierbinte, lăsate la infuzat 10 minute.  

Reîmprospătează respiraţia 

Seminţele de mărar sunt recomandate şi în îngrijirea orală. Mărarul mestecat ca atare reîmprospătează respiraţia, în timp ce uleiurile esenţiale au proprietăţi germicide (distrug germenii patogeni), antioxidante şi dezinfectante naturale. Datorită acestor caracteristici, zarzavatul are un rol important în combaterea infecţiilor microbiene din gură şi reduce riscul apariţiei de carii. Dacă nu îţi place ca atare, adaugă-l în salate.

mihai voropchievici 1 jpeg
Luna sangerie horoscop shutterstock 2162086307 jpg
foto1 jpg
FotoJet (11) jpg
front 2 (captura video) jpg
FotoJet (4) jpg
FotoJet (10) jpg
Alina jpeg
image
image
image
image
image
image
FotoJet (4) jpg
foto1 shutterstock 1524565013 jpg
foto1 jpg
Alina jpeg
Prima ninsoare din iarna 2022-2023 în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
caini 3 jpg