Ce beneficii ne aduc fructele de sezon
Fructele de sezon sunt bogate în antioxidanţi. Aceştia neutralizează radicalii liberi, substanţe care apar în urma reacţiilor chimice normale din corp şi care atacă celulele, ADN-ul şi unele molecule, pe care le deteriorează. Acest proces determină slăbirea sistemului imunitar şi favorizează apariţia unor afecţiuni, printre care se numără şi temutul cancer.
Căpşunile bune pentru inimă
Aceste fructe conţin vitaminele C, K, B2, B5, precum şi magneziu, iod, acizi graşi omega 3, potasiu şi fenoli, antioxidanţi care protejează structurile celulare din organism şi care au proprietăţi antiinflamatorii şi anticoagulante. Potasiul împiedică apariţia hipertensiunii, factor de risc pentru infarct şi accident vascular cerebral. Căpşunile sunt printre cele mai importante fructe anticancer, prevenind şi riscul de apariţie a degenerescenţei maculare legate de vârstă şi a artritei reumatoide. Pentru că sunt sărace în calorii, căpşunile sunt indicate şi în curele de slăbire.
Cireşele, somnifer natural
Cireşele sunt bogate în antocianină, antioxidant cu efect antitumoral, împiedicând instalarea unor tipuri de cancer, precum cel de colon. Melatonina, o altă substanţă conţinută de aceste fructe, uşurează somnul şi protejează împotriva bolilor cardiace.
Citeşte continuarea pe clicksanatate.ro