Ce e bine să mănânci în funcţie de momentul zilei

Ultima actualizare:

Dacă vrei să ai un stil de viaţă sănătos, e bine să fii atent nu doar la CE şi CÂT mănânci, dar şi la CÂND mănânci anumite alimente. Unele sunt permise dimineaţa pentru că îţi dau energie, altele sunt bune la prânz pentru că te hrănesc, altele, mai uşoare, sunt recomandate seara.

Ora 7.00. Îţi e foame la scurt timp după ce sună alarma ceasului desteptător? Foarte bine, înseamnă că metabolismul tău intră în funcţiune. Micul dejun trebuie să conţină carbohidraţi, grăsimi şi proteine. Poţi să mănânci fulgi de ovăz cu iaurt sau pâine integrală cu brânză şi avocado, sau un ou fiert  cu şuncă şi pâine prăjită. Toate acestea îţi dau o senzaţie de saţietate care durează câteva ore bune.

Ora 9.00. Ai ajuns la serviciu şi te duci glonţ la tonomatul de cafea. Nu e indicat, ne avertizează nutriţioniştii de pe womansday.com, mai ales dacă obişnuieşti să o bei cu zahăr, lapte, frişcă. Mult mai sănătos e un ceai verde neîndulcit. Are acelaşi efect de a-ţi da energie, în plus, conţine antioxidanţi şi accelerează arderea grăsimilor.

Ora 11.00. E normal ca acum să ţi se facă puţin foame şi chiar e indicată o gustare ca să nu dai iama în mâncare, la prânz. Cele mai potrivite gustări: un iaurt natural sau un pumn de nuci, migdale, caju.

Ora 13.00. O salată de legume cu spanac, dovlecei şi quinoa te ajută să scapi de stresul acumulat la serviciu, în prima parte a zilei. Legumele îţi furnizează vitamina B6, care ajută la buna funcţionare a sistemului nervos, iar quinoa e bogată în magneziu, care relaxează muşchii şi vasele de sânge. Mai poţi mânca o supă de pui cu tăieţei sau o ciorbiţă. Acum este momentul ideal pentru a consuma carne. Ea creşte rezistenţa fizică şi capacitatea de concentrare.

Ora 15.30. Obosit? Tocmai din acest motiv simţi nevoia de ceva dulce, ca să-ţi dea energie, însă dulciurile pe bază de zahăr rafinat îţi cresc glicemia brusc şi pe perioadă scurtă. Mai bine mănâncă o banană bine coaptă, o portocală sau un măr.

Ora 17.00. Intenţionezi să mergi mai târziu la sală? Ca să nu ţi se facă foame în timp ce alergi pe bandă, ia o gustare care să-ţi dea energie fără să te supere la stomac. Un shake cu lapte, iaurt şi fructe sau un baton proteic  sunt tot ce-ţi trebuie.

Ora 20.00. Masa de seară trebuie să fie formată din mâncăruri uşoare, fără prăjeli, sosuri, dulciuri. Lintea şi fasolea conţin puţine calorii şi multe proteine vegetale, fibre, vitamine şi minerale, aşa că le poţi combina în tot felul de mâncăruri. Foloseşte la gătit paprika, usturoi, piper, chiar ardei iute, acestea accelerând arderile.

Ora 22.00. Înainte de culcare, ca să dormi bine, fă-ţi un ceai de tei, de valeriană, sau bea un pahar de lapte care taie foamea, calmează şi stimulează producţia de serotonină, hormonul care induce somnul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Pensionari discută cu reprezentanții presei și oficialii Caselor de Pensii de care aparțin privind recalcularea pensiei, în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
husky harghita jpg
MONICA POLI jpg
dacii  jpg
mascati jpg
Diana  Sosoaca Foto Facebook Diana Ivanovici Sosoaca jpg
decebal refugul png
echipa film trei km pana la capatul lumii jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net