Ce este infarctul miocardic și care sunt simptomele. Florin Busuioc a suferit unul pe 6 noiembrie

Ultima actualizare:

Vestea că actorul Florin Busuioc a suferit un infarct miocardic la finalul unui spectacol susținut la Craiova a cutremurat înreaga țară. Actorul a fost transportat de urgență la spitalul din oraș pentru o intervenție chirurgicală, apoi a fost transportat la București.

Dacă până nu demult infarctul miocardic apărea numai dupa vârsta de 40 de ani, medicii trag un semnal de alarmă! Si tinerii se pot îmbolnăvi, printre cauze fiind și predispoziția genetică, fumatul, căldura excesivă asociată cu deshidratarea favorizează producerea infarctului de miocard. 

Afecțiunea de care a suferit actorul Florin Busu Busuioc este, de obicei, rezultatul unei blocări în una sau mai multe dintre arterele coronare. Un blocaj se poate dezvolta datorită acumulării plăcii de aterom pe pereții arterelor, o substanță în cea mai mare parte constituită din grăsimi, colesterol și deșeurilor celulare.

Infarctul miocardic este denumirea medicala a necrozei miocardice acute. Mecanismul este simplu: o placă de grăsime se depune pe pereții vaselor de sânge din inima și astfel se formează cheaguri care blochează fluxul normal al sângelui. Mușchiul inimii nu mai funcționează normal și apar durerile. Tinerii au tendința să neglijeze aceste dureri, dar acest comportament le poate pune viața în pericol.

O dată produs și neglijat, infarctul de miocard poate duce chiar și la moartea muschiului inimii. În fapt, acesta nu se mai contracta și pacientul are mult de suferit: nu va mai avea dureri în piept, în schimb, va obosi la cele mai mici eforturi.

Află pe clickpentrufemei.ro care sunt simptomele!

Bătutura care "topește" grăsimea de pe burtă

Cea mai sănătoasă legumă gătită! Ar trebui să o consumi zilnic

image
image
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 04 octombrie sfantul mucenic ierotei episcopul atenei png
ardeal jfif
carte de identitate electronica jpg
lalla jpg
348626002 257237036847126 7114836432892579766 n jpg
empatie scaun cu rotile pacient shutterstock 1562124124 jpg
Bordel Constanta jpg
buzau smochine1  jpg