Ce este o saltea superortopedica si ce o face diferită față de restul de saltele
Saltele ortopedice au fost concepute cu ajutorul specialiștilor în ortopedie, care s-au gândit la o soluție care să amelioreze, în timpul somnului, durerile spatelui și încheieturilor. Însă trebuie precizat, foarte clar, faptul că acestea nu sunt destinate doar pentru cei care au probleme de sănătate, ci au fost gândite pentru a menține o poziție corectă a corpului pe timpul nopții și pentru un somn cât mai odihnitor.
Au apărut în același timp cu rezultatele unor cercetări ample din zona ortopediei, în anii `50. Cu timpul, producătorii de saltele au implementat în noile modele cam toate recomandările făcute de medici și au devenit un standard nu doar pentru cei care au probleme de sănătate.
Astăzi avem o nouă categorie de saltele, cele superortopedice. La prima vedere, nu pare nicio diferență între ele, însă există câteva lucruri importante pe care trebuie să le știi.
În primul rând, pe o scară de la 1 la 10, saltele superortopedice au un grad de duritate situat între 7 și maxim. Cele cu grad mai mare de duritate sunt destinate în special celor care au probleme cu spatele pentru că asigură o poziție corectă a coloanei vertebrale.
Pe înțelesul tuturor, saltele superortopedice nu te lasă în niciun caz să te scufunzi în ele, ci împiedică poziționarea coloanei într-o poziție curbată în timpul somnului.
O altă diferență foarte importantă între saltele ortopedice și cele superortopedice este că la cele din mai noi pe piață, după fiecare rând de arcuri este suprapus și un strat de spumă. Datorită acestui lucru, salteaua superortopedică este mai rigidă. Cele ortopedice au și ele un strat de spumă însă mult mai rar.
Câte tipuri de saltele superortopedice sunt
Atunci când alegeți o saltea superortopedică trebuie să fiți atenți nu doar la dimensiune, ci și grosime. Cu cât arcurile au o grosime mai mare, cu atât va fi o fermitate mai mare a suprafeței. Iar dacă acestea mai înguste, salteaua este mai moale. Fiți atenți și la materialele în care sunt îmbrăcate saltele. De exemplu, ar fi bine să cumpărați saltele cu materiale care sunt tratate împotriva acarienilor sau a unor microbi care pot provoca alergii.
Mulți se întreabă când se schimbă o saltea. Potrivit studiilor făcute de-a lungul anilor, cele cu arcuri își păstrează calitățile până la 8-9 ani. Însă, dacă luați o saltea precum cele confecționate cu latex sau spumă cu memorie, această vă poate ține peste 10 ani.
Există mai multe tipuri de saltele superortopedice. Cele cu arcuri biconice sunt flexibile și rezistente și nu se deformează chiar dacă greutate corpului este mai mare. Saltelele cu arcuri Bonell sunt tratate termic și se fabrică din sârmă de oțel. Sunt mai bune pentru cei care dorm singuri, pentru din cauza punctelor de presiune poți simți mișcările partenerului în timpul somnului. Arcurile acestea nu permit independența și pot crea un efect de val dacă partenerul din pat se mișcă.
Mai există și saltele superortopedice care au arcuri interconectate, așezate unul lângă celălalt. Au o suprafață, uneori, mult prea rigidă. Cele mai căutate saltele superortopedice sunt cele cu arcuri Pocket. Acestea sunt separate și împachetate individual. Au un grad mare de confort, iar suprafața răspunde foarte bine la mișcările corpului din timpul somnului.
Mai multe modele și oferte de preț la saltele superortopedice și ortopedice găsiți - LA ACEST LINK.