Ce este ┼či ce poate trata homeopatia

image
Mulţi sunt sceptici, alţii au observat că nu are nici un efect. Iată din ce cauze!

Homeopatia este o metod─â de tratament inventat─â cu sute de ani ├«n urm─â, care folose┼čte preparate foarte diluate de origine mineral─â, vegetal─â sau animal─â. Spre deosebire de alte tipuri de medicin─â, unde e vizat─â doar boala sau simptomul, aici organismul e tratat ca un tot unitar. Totu┼či, la unii func┼úioneaz─â, la al┼úii nu.

Principiul pe baza c─âruia func┼úioneaz─â acest tip de medicin─â este cel al similitudinii. Adic─â o substan┼ú─â care provoac─â un grup de simptome unui individ s─ân─âtos poate vindeca o persoan─â bolnav─â la care se manifest─â acelea┼či simptome, dac─â este administrat─â o doz─â infim─â de substan┼ú─â. 

ÔÇ×Remediile homeopate sunt ├«n mai multe tipuri de dilu┼úii. Unele sunt mai concentrate, altele at├ót de diluate ├«nc├ót nu mai r─âm├óne nimic din substan┼úa activ─â. Chiar ┼či acestea au efect pentru c─â sunt formate din ap─â cu o anumit─â structur─â molecular─â, care transmite un semnal energetic ├«n celule. Ce efect poate avea o bobi┼ú─â ├«n organism? Ea transmite celulei informa┼úia c─â trebuie s─â schimbe ceva. E primul pas spre vindecareÔÇŁ, explic─â dr. Manuela Udrea, medic specialist medicin─â general─â, holistic─â, cuantic─â ┼či integrativ─â, cu supraspecializare ├«n homeopatie. 

image

Industria homeopatiei a ajuns s─â valoreze trei miliarde de dolari ├«n ultimul deceniu. Este practicat─â de peste 400.000 de medici ┼či acceptat─â de peste 450 de milioane de persoane la nivel mondial. S─âtui de medicamentele de sintez─â, care vindec─â pe o parte, dar pot avea efecte adverse pe alt─â parte, mul┼úi caut─â remedii mai bl├ónde. Cele homeopate sunt lipsite de toxicitate, nu au efecte secundare, nu dau dependen┼ú─â. Ele stimuleaz─â tendin┼úa natural─â de autovindecare a organismului. 

Tratamentul este personalizat

Sunt foarte multe aspecte care se iau ├«n calcul atunci c├ónd se prescrie o schem─â de tratament. La prima consulta┼úie, medicul homeopat te supune unui adev─ârat interviu, analiz├ónd simptomele bolii ├«n contextul st─ârii generale a organismului (fizic ┼či emo┼úional). 

├Än homeopatie nu se trateaz─â neap─ârat boala, ci omul. Pentru aceea┼či problem─â de s─ân─âtate, dou─â persoane pot primi remedii diferite. 

De ce la unii nu are efect?

image
Dr. Manuela Udrea

ÔÇťPentru c─â organismul lor nu este preg─âtitÔÇŁ, explic─â specialistul clinicii Quantica 720. S-au obi┼čnuit cu medicamente de sintez─â, puternice, iar organismul nu mai e at├ót de ÔÇ×sensibilÔÇŁ la forme mai fine de tratament. O solu┼úie ar fi urmarea unei cure complete de detoxifiere ├«nainte de ├«nceperea tratamentului homeopat. Efectul placebo are ┼či el un rol important. 

ÔÇ×Dac─â e┼čti convins c─â te faci bine doar st├ónd la soare, de pild─â, ai ┼čanse mari s─â te faci bine. Mintea te ridic─â, mintea te coboar─â. Dar nu e suficientÔÇŁ, adaug─â dr. Manuela Udrea.

Cui este recomandată 

Homeopatia este indicat─â femeilor ├«ns─ârcinate, ┼čtiut fiind faptul c─â lista medicamentelor clasice permise ├«n sarcin─â e restr├óns─â. 

image
Dr. Manuela Udrea

Apoi copiii sunt cei care r─âspund cel mai bine la tratament. De altfel, medicii recomand─â ca ├«nainte de a-i obi┼čnui cu pastile puternice, de sintez─â, s─â le dai remedii homeopate. 

Cele mai bune rezultate s-au înregistrat în: migrene, acnee, dermatită atopică, sindromul colonului iritabil, gastrită, ulcer, infecţii urinare recidivante, boli ginecologice, vasculare, autoimune, depresie etc.

silviu silvius prigoana jpeg
Lucile Randon
Andreea Banica (foto Facebook) jpg
anamaria prodan3 png
280952814 1610884362606650 749984686026597387 n jpg
laura cosoi jpg
4 theo rose jpeg
jon snow si daenerys foto instagram
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 26 iunie sf david tesalonic png
silviu silvius prigoana jpeg
E bine în parc, păcat că sunt atâţia ţânţari! jpeg
Lucile Randon
lacul techirghiol apa roz explicatie fenomen constanta 775659 webp
so╚Ťie george simion jpeg