Ce nu ştiţi despre cafeaua decofeinizată

Ultima actualizare:

    Cafeaua decofeinizată trebuie consumată cu moderațieSursa foto: Arhiva Click
Cafeaua decofeinizată trebuie consumată cu moderațieSursa foto: Arhiva Click

În cazul consumatorilor de cafea, creşterea nivelului de colesterol „rău”se datorează cafestolului, un compus care apare în compoziţia acesteia când licoarea îndrăgită este preparată prin încălzire trepată (tip expresso sau cafeaua la ibric, foarte gustoase, dar nesănătoase).

Specialiştii olandezi au constatat că un consum constant -cinci ceşti de cafea pe zi  timp de o lună- cresc nivelul colesterolului cu 7%. Surprinzător, şi cafeaua decofeinizată conţine această substanţă nocivă. De aceea, persoanele care preferă cafeaua decofeinizată, care cred că-şi  protejează sănătatea consumând acest sortiment de cafea, trebuie să știe că, pe lângă substanţele chimice rămase după procesul de decofeinizare, acești consumatori de cafea îngurgitează şi cafestol, o altă substanţă nocivă pentru organism.       

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ebrahim Raisi FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
alergii  jpg
protest INQUAM Photos  jpg
khamenei alegeri tw1 jpg
florentina jpg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
bucharest jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
edesia ro 202207 miedul bautura straveche din miere de albine 02 1024x684 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net