Ce nu ştiţi despre cafeaua decofeinizată

Ultima actualizare:

    Cafeaua decofeinizată trebuie consumată cu moderațieSursa foto: Arhiva Click
Cafeaua decofeinizată trebuie consumată cu moderațieSursa foto: Arhiva Click

În cazul consumatorilor de cafea, creşterea nivelului de colesterol „rău”se datorează cafestolului, un compus care apare în compoziţia acesteia când licoarea îndrăgită este preparată prin încălzire trepată (tip expresso sau cafeaua la ibric, foarte gustoase, dar nesănătoase).

Specialiştii olandezi au constatat că un consum constant -cinci ceşti de cafea pe zi  timp de o lună- cresc nivelul colesterolului cu 7%. Surprinzător, şi cafeaua decofeinizată conţine această substanţă nocivă. De aceea, persoanele care preferă cafeaua decofeinizată, care cred că-şi  protejează sănătatea consumând acest sortiment de cafea, trebuie să știe că, pe lângă substanţele chimice rămase după procesul de decofeinizare, acești consumatori de cafea îngurgitează şi cafestol, o altă substanţă nocivă pentru organism.       

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Mango Mannheim O6 jpg
image png
image png
venice 2855264 1280 jpg
cozi ceausescu jpg
orasul 5 min danemarca  jpg
Produse Lidl pe raft - magazin FOTO Shutterstock
Parlamentul European si Iohannis   sala goala FOTO Radu Eremia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net