Ce să mănânci dacă ai insomnii

Ultima actualizare:

Nuci, migdale sau smochine Pentru a scăpa de insomnie nu trebuie să-ţi lipsească nici magneziul, circa 350 mg pe zi. E un mineral foarte bun contra stresului. 100 de grame de nuci conţin 130 mg de magneziu, 100 mg de migdale - 250 mg, iar 100 de grame de smochine - 20 de mg.

Smochinele au avantajul de a absoarbe calciul şi potasiul care normalizează ritmul cardiac şi combat insomnia. Sunt leacul perfect fie că eşti hiperactivă, fie doar puţin agitată.

Mandarine dulci şi aromate, mandarinele au multe vitamine şi minerale, dar mai ales brom, într-o cantitate mai mare decât portocalele. Acesta face din ele adevărate sedative naturale, pentru că bromul e cunoscut ca fiind un bun calmant al sistemului nervos.

Consumă fructele sau sucul lor înainte de culcare şi vei avea un somn liniştit. Paste O cină din care nu lipsesc pastele, dar nici pâinea, orezul sau cartofii este perfectă pentru a-ţi pregăti corpul pentru o noapte odihnitoare.

Toate conţin carbohidraţi care au o substanţă numită triptofan. Aceasta este folosită de creier pentru a produce serotonină şi melatonină care induc un somn liniştit.

Continuarea pe Click Sănătate

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
Ce este asigurarea profesională IT și cine este obligat să o aibă în România jpg
rhubarb 3399627 1280 jpg
port ovidiu jpg
tomatoes 1561565 1280 jpg
camera de aur pelisor jpg
maria vacarescu  jpg
bebelus bona imagini jpg
mana maicii domnului jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net