Ce să nu mănânci ca să ai dinți sănătoși

Ultima actualizare:

    Murăturile se numără printre alimentele care fac rău dinților.clickpentrufemei.ro
Murăturile se numără printre alimentele care fac rău dinților.clickpentrufemei.ro

Unele dintre problemele dentare cauzate de igiena necorespunzătoare sunt respirația urât mirositoare, sensibilitatea dinților, sângerarea gingiilor, durerea de dinți și infecțiile. Dar există mai multe alimente care ar afecta sănătatea dentară fără să-ți dai seama.

Acestea sunt câteva dintre alimentele pe care trebuie să le eviți dacă vrei să ai dinți sănătoși.

Jeleuri și bomboane

Alimentele dulci sunt bogate în zahăr și pot cauza carii. Dacă vrei să adi dinți puternici și sănătoși, evită bomboanele, caramelele și jeleurile. Excepție face ciocolata neagră, guma de mestecat fără zahăr și bomboanele fără zahăr. Însă, acestea ar trebui consumate în cantități moderate.

Ceai și cafea

Prea multă cafea sau ceai pătează dinții. Pentru o sănătate orală bună, recomandate sunt două-trei cești. Cu toate acestea, acest lucru nu este valabil pentru cafea. Acidul tanic din cafea afectează învelișul de smalț al dinților, ducând în timp la îngălbenirea lor. În plus, zahăr din aceste băuturi afectează cavitățiile dinților, care vor deveni un teren de reproducere pentru bacterii.

În schimb, ar trebui să începi să bei ceai verde. Această băutură nu este bună numai pentru sănătatea orală, ci și pentru sănătatea generală, deoarece detoxifică organismul. Consumul regulat de ceai verde protejează cavitățile dentare, prevenind respirația urâtă mirositoare și boala gingiilor.

Află ce alte alimente afectează sănătatea dinților pe clickpentrufemei.ro.

5 lucruri pe care nu le ştii despre pasta de dinţi

În ce alimente se ascunde zahăr din belșug

image
image
image
image
image
image
femeie jpg
Nivel scăzut de serotonină simptome jpeg
Rugăciune cu biblia. Foto Daniel Guță
Tineri telefon FOTO Shutterstock jpg
tineri disparuti mexic jpg
calendar ortodox 2022 13 iunie sfanta treime jpg