Ce se întâmplă de fapt cu grăsimea din corp când slăbeşti VIDEO

Ultima actualizare:

    Când slăbim, grăsime nu e transformă în energie, ci în dioxid de carbon şi apăFoto: sciencealert.com
Când slăbim, grăsime nu e transformă în energie, ci în dioxid de carbon şi apăFoto: sciencealert.com

Un studiu realizat de o echipă de cercătotori din Sydney a arătat ce se întâmplă cu adevărat cu grăsimea din corpul nostru atunci când slăbim. Deşi se credea că o transformăm în energie sau căldură, de fapt o expirăm.

Conform studiului, zece kilograme de grăsime se transformă în 8,4 de dioxid de carbon, care e dat afară din corp atunci când repirăm, şi 1,6 kg de apă, pe care o eliminăm prin urină, lacrimi, transpiraţie şi alte lichide ale corpului. 

"Adevărul e că o dăm afară când repirăm", a spus autorul studiului, doctorul Ruben Meerman. 

Conform sciencealert.com, ne îngrăşăm când excesul de carbohidraţi şi proteine pe care l-am mâncat este transformat în trigliceride (compuşi făcuţi din carbon, hidrogen şi oxigen). Pentru a pierde din greutate, trigliceridele trebuie decompuse, iar carbonul eliminat. Pentru a descompune 10 kg de grăsime, trebuie să inspirăm 29 kg de oxigen, reacţie care produce 28 kg de dioxid de carbon şi 11 kg de apă. 

Totuşi, asta nu însemnă că dacă respirăm adânc şi des vom pierde kilogramele în plus. "Când respiri, elimini 10 miligrame de carbon. În medie, oamenii respiră de 12 ori pe minut, adică de 17,280 de ori pe zi", a mai spus Meerman. 

Cum cresc copacii?

Conform emisiunii Veritasium, copacii cresc datorită unui anumite element. Mulţi s-ar aştepta ca un copac să îşi ia greutatea din pământ. Însă cantitatea de pământ din jurul unui copac pus într-un ghiveci, de exemplu, nu se modifică. În realitate, ei cresc datorită combinaţiei de apă şi de dioxid de carbon. Cu alte cuvinte, dacă elimini apă şi dioxid de carbon, elimini şi greutate. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
mario scurtu jpeg
image
image
image
image
image
image
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
Regele Charles Kate Middleton jpg
Vitamina FOTO Shutterstock jpg
lapte pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net