Ce spune modul în care tuşeşti despre starea ta de sănătate

Ultima actualizare:

    Persoanele expuse la fumul de ţigară pot dezvolta afecţiuni pulmonare ca şi fumătorii
Persoanele expuse la fumul de ţigară pot dezvolta afecţiuni pulmonare ca şi fumătorii

Orice tuse este un mecanism de apărare pentru curăţarea căilor respiratorii, fie că e vorba de o alergie sau o răceală. Deşi este imposibil să ştim de ce tuşim de fiecare dată, există anumite indicii care vă pot sugera ce se întâmplă şi vă pot arăta la ce ar trebui să fiţi atenţi. Jurnaliştii hotnews.ro ne spun cum stăm cu sănătatea în funcţie de cum tuşim.

Scurgere post-nazală

Cum sună: Pare a fi ori o tuse seacă, ori umedă. Aceasta este cauzată de mucusul care se scurge pe gât din cauza unei alergii sau a unei răceli şi gâdilă terminaţiile nervoase, provocând tusea. Acest tip de tuse se agravează noaptea.

Astm

Cum sună: Este o tuse uscată care se încheie cu o respiraţie şuierătoare. Persoanele care au astm au căile respiratorii inflamate, ceea ce poate cauza dificultăţile de respiraţie, respiraţia şuierătoare şi tusea. Tusea devine din ce în ce mai gravă şi este accentuată noaptea sau atunci când faci exerciţii fizice. Alte semnale: senzaţie de apăsare în piept, pierderea respiraţiei sau oboseala constantă.

Boala de reflux gastroesofagian

Cum sună: Este o tuse uscată, spasmodică. Diagnosticul de boală de reflux gastroesofagian este pus atunci când acidul din stomac ajuge până în esofag. Aceasta este a doua cea mai frecventă cauză a tusei cronice. Tusea se agravează atunci când vă întindeţi sau când mâncaţi.

Boala pulmonară obstructivă cronică

Cum sună: O tuse cronică ce produce mult mucus, în special dimineaţa. Această afecţiune include atât bronşita cronică, cât şi emfizemul. Principala cauză este fumatul. Tusea se ameliorează în timpul zilei. Alte semne: dificultăţi de respiraţie, în special atunci când aveţi o activitate fizică, oboseala, senzaţie de constricţie toracică.

Tusea asociată cu administrarea de medicamente

Cum sună: Este o tuse uscată. Un grup de medicamente inhibitoare, prescrise pentru tratarea hipertensiunii arteriale, pot avea acest efect. Tusea începe la câteva săptămâni după ce aţi luat respectivele medicamente.

Pneumonie

Cum sună: Iniţial, apare o tuse uscată, care, după câteva zile, se transgformă într-o tuse umedă cu mucus. Alte semne: febră, frisoane, probleme de respiraţie, dureri în timpul respiraţiei.

Tuse convulsivă

Cum sună: O tuse severă care se termină cu un sunet specific. Primele simptome sunt asemănătoare cu cele ale unei răceli comune, dar după o săptămână tuseauşoară devine foarte intensă. După o astfel de tuse pot apărea vărsături.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Sistem PAtriot   exercitiu militar   Foto FAcebook MApn Lt  Radu Chirilă jpg
image
image
image
image
image
image
Nicki Minaj profimedia 0717344716 jpg
praf saharian jpeg
cana jpg
shutterstock 2238691451 jpg
foto1 aglomerati autostrada 12711400 jpg
regina maria si familia ei  jpg
Scene ilustrate pe Columna lui Traian  Sursa Columna lui Traian, Cimec 2002 (3) jpg
watermelon 1838547 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net