Ce tip de carne este indicat să consumi

Ultima actualizare:

Ce tip de carne este indicat să consumi sau să eviți? Iată efectele beneficele, dar și cele nocive ale câtorva tipuri de carne.

Carnea roșie tratează anemia

Pe lângă faptul că, abundă în proteine care au rol important în procesul de dezvoltare şi creştere, aceasta este bogată şi în fier, potasiu, magneziu, zinc, fosfor, vitamina B6 şi vitamina B12.  Prin urmare, nu trebuie exclusă dintr-o dieta sănătoasă şi variată, se recomandă un consum moderat ( nu mai mult de 350 g pe săptămână), deoarece previne şi tratează anemia.

Un consum crescut de carne roșie, datorită conţinutului în colesterol şi acizi graşi saturaţi, poate să favorizeze apariţia aterosclerozei, obezităţii, diabetului zaharat de tip 2 etc. Dintre tipurile de carne roşie se indică consumul în următorul fel: carne de vită, de porc şi de miel. Carnea de vită este cea mai indicată, deoarece faţă de cea de porc, conţine mai puţin colesterol, şi faţă de cea de miel se digeră mai uşor. Carnea de vită conţine și cea  mai mare cantitate de creatinină, substanţă necesară pentru creşterea şi rezistenţa musculară.

Vezi ce alte tipuri de carne sunt indicate sau nu în dieta de zi cu zi, pe clickpentrufemei.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
IMG 0107 jpeg
image
image
image
image
image
image
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
bujori1 jpg
supermarket 5202138 1280 jpg
iepure paste istock jpg
furnici jpg
biserica romani credinciosi FOTO adevarul
image
actualitate.net
image
actualitate.net