Ce trebuie să știi despre bolile cu transmitere sexuală

Ultima actualizare:

Bolile cu transmitere sexuală, numite și boli venerice, sunt infecții cauzate de tot felul de bacterii, virusuri și sunt transmise de cele mai multe ori prin contact sexual vaginal, anal și oral.

Mare atenție la bolile cu transmitere sexuală! / Foto: Shutterstock
Mare atenție la bolile cu transmitere sexuală! / Foto: Shutterstock

În funcție de sursa de infectare, anumite boli cu transmitere sexuală pot fi vindecate, pentru altele neexistănd decât un tratament de sprijin. Trebuie să aveți în vedere că aceste boli sunt extrem de periculoase deoarece, de multe ori, se manifestă asimptomatic, persoanele bolnave propagând în necunoștință de cauză infecția mai departe, putând afecta sever sănătatea celor cu care întrețin relații intime.

A fi monogam sau căsătorit nu reduce riscul de transmitere a unei boli venerice (cu excepţia situaţiei în care ambii parteneri sunt şi vor rămâne monogami şi ambii au venit în relaţie fără să aibă vreo boală cu transmitere sexuală), la fel cum nici faptul că cineva are un singur partener de sex într-o anumită perioadă nu reduce riscul BTS.

Întotdeauna există riscul de a contracta o boală venerică, chiar şi într-o relaţie stabilă

Activitatea sexuală este, fără îndoială, o parte importantă a oricărei relaţii, un moment intim care apropie cei doi parteneri, fizic, mental şi emoţional, dar informaţi-vă despre bolile cu transmitere sexuală, chiar dacă sunteţi într-o relaţie stabilă.

În ciuda viziunii ideale asupra sexului cu un singur partener, el nu este în totalitate lipsit de riscuri. Deşi, într-adevăr, şansele contractării unor afecţiuni cu transmitere sexuală scad considerabil într-o ralaţie monogamă, acest lucru nu este garantat. Oricine are relaţii sexuale se poate infecta cu o boală cu transmitere sexuală. Ambii parteneri au o istorie în spate, ceea ce înseamnă că este posibil ca la un moment dat să fii contractat o astfel de afecţiune.

De asemenea, este bine de menţionat şi de reţinut că unele dintre bolile cu transmitere sexuală nu reprezintă simptome clare. Unul dintre parteneri poate fi purtător fără să fie conştient de acest lucru. La bărbaţi, aceste afecţiuni sunt greu de intuit, mai ales atunci când nu prezintă niciun simptom. Astfel, afecţiunea poate fi transmisă de la unul la celălalt, cu consecinţe negative pentru sănătatea fiecăruia.

Singura metodă prin care într-adevăr cei doi pot fi siguri că nu sunt purtătorii unor afecţiuni cu transmitere sexuală este să apeleze la testele de depistare ale acestor afecţiuni şi să programeze o vizită la medic.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0869423933 jpg
image
image
image
image
image
image
CEA MAI LUNGA SCURTATURA DIN LUME jpg
barbat ceasca ceai cafea 12 30 2009 2 35 02 pm jpeg
BUCHETTE DEL VINO FLORENTA jpg
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net