Ce trebuie să știți despre ”fructele minune”goji
Numeroși nutriționiști din diverse țări apreciază fructele goji ca fiind adevărate ”fructe minune” sau superalimente, pentru că au multe beneficii pentru sănătate. Fanii medicinei naturiste apreciază proprietățile și beneficiile oferite de fructele goji pentru sănătatea noastră. În China și în Himalaya, fructele goji sunt consumate de mii de ani pentru gustul lor deosebit și sunt recomandate de specialiști pentru afecțiuni ale ochilor, ficatului și rinichilor.
Opinia specialiștilor: Prin ce se deosebesc fructele Goji de alte alimente
Goji conțin de 500 de ori mai multă vitamina C decât portocalele; doza de vitamina A este mai mare decât în orice alt aliment. În compoziția fructelor goji se regăsesc 18 aminoacizi (mai mult decât în polen), 21 minerale și 29 de acizi grași diferiți. Aceste proprietăți i-au determinat pe specialiști să denumească acest aliment ca “superfruct”. Un consum de 20-30 de grame pe zi ajută la întărirea imunității, reglează digestia, ajută în cura de slăbire și menține elasticitatea pielii.
Ce beneficii oferă organismului fructele goji
*Consumul acestor fructe reduce unele tumori (în special pentru cancerul testicular); *Terapia cu goji reduce efectele neplăcute ale chimioterapiei; * Ajută în cazul bolilor inflamatorii, reumatism, artrită; * Detoxifică organismul (ficatul, rinichii și îndepărtează metalele grele din corp); *Sunt de folos și în cazul bolilor respiratorii, astm bronșic și tuse convulsivă; *Reduce oboseala, acționând ca un energizant natural; * Crește puterea de concentrare; *Protejează de boli cardiovasculare; *Reglează nivelul de colesterol din sânge și glicemia; * Fructele sunt de un real folos și în caz de insomnie, calmând sistemul nervos;* Terapia cu goji previne apariția bolilor de ochi și protejează retina, reduce anxietatea și stresul; * Aceste fructe sunt eficiente în curele de slăbire.
Specialiștii recomandă 4 modalități de a consuma alimentul minune
1. Sucul natural de goji poate fi procurat din magazinele cu produse bio. Acest suc nu conține zahar sau conservanți; el îmbunătățește circulația, digestia, sistemul imunitar și poate fi consumat fără restricții.
2. Fructele deshidratate în iaurt. Aceasta este o variantă pentru un mic dejun foarte sănătos . Împreună cu probioticele din iaurturi, fructele goji vor avea efect benefic asupra organismului, mai ales asupra sistemului imunitar și osos.
3. Se consumă în mâncare. Chinezii consumă aceste fructe în diverse feluri de mâncare: lângă pește sau pui, în supe sau în sosuri. Consumate frecvent, fructele goji combat factorii care produc creșterea tensiunii arteriale și, în plus, asigură un somn mai odihnitor, îmbunătățesc dispoziția și ameliorează depresia.
4. Sub formă de ceai. Ceaiurile pe bază de goji, benefice pentru sănătate, pot fi procurate din magazinele de specialitate. Printre altele, consumul acestui ceai este important în curele de slăbire și în combaterea celulitei. Totodată, acest ceai contribuie la vindecarea mai rapidă a rănilor.