Ce trebuie să știți despre puterea terapeutică a mărului
Despre valoarea terapeutică a mărului s-au scris zeci și zeci de studii ! Dar, la cunoscutul proverb :”Un măr pe zi poate ţine la distanţă medicul de casă” oamenii de știință de la Universitatea Americană din Iowa au făcut o precizare foarte importantă: ”Acest proverb este valabil dacă deliciosul fruct este mâncat cu coajă cu tot !”.
Specialiştii prestigioasei instituţii precizează că stratul de substanţe chimice, aplicat pe coaja fructului sub formă de ceară, are rolul să-i prelungească viaţa în timpul depozitării. Totuşi, sunt consumatori care preferă să mănânce mărul fără coajă, iar obiceiul acesta reduce o bună parte dintre beneficiile pe care deliciosul fruct le are asupra organismului.
Mărul conține din belșug acid ursolic
Despre valoarea terapeutică a mărului, Christopher Adams, coordonatorul studiului de la Universitatea Americană din Iowa precizează: ”Mărul conţine din belşug acid ursolic, substanţă care protejează organismul de multe boli : are acţiune antireumatică şi diuretică, ajută la regenerarea pielii (prin stimularea fibrelor de colagen), controlează nivelul insulinei, hormon care influenţează greutatea, dar poate fi şi un remediu care să prevină atrofierea muşchilor, afecţiune întâlnită frecvent odată cu înaintarea în vârstă”.
Mărul trebuie consumat în întregime
Numeroși nutriționiști ne recomandă să consumăm mărul în întregime, pentru a beneficia de întreaga sa putere terapeutică. De asemenea, și nutriționiștii francezi susțin acest punct de vedere: ”Mărul se consumă în întregime: cu coajă, cu cotor şi cu sâmburi, pentru a ne bucura de întreaga sa putere terapeutică”.