Ce trebuie să știți despre puterea terapeutică a mărului

Ultima actualizare:

    Mărul este un remediu pentru numeroase afecțiuni graveSursa foto: vivanatura.ro
Mărul este un remediu pentru numeroase afecțiuni graveSursa foto: vivanatura.ro

Despre valoarea terapeutică a mărului s-au scris zeci și zeci de studii ! Dar, la cunoscutul proverb :”Un măr pe zi poate ţine la distanţă medicul de casă” oamenii de știință de la Universitatea Americană din Iowa au făcut o precizare foarte importantă: ”Acest proverb este valabil dacă deliciosul fruct este mâncat cu coajă cu tot !”.

Specialiştii prestigioasei instituţii precizează că stratul de substanţe chimice, aplicat pe coaja fructului sub formă de ceară, are rolul să-i prelungească viaţa în timpul depozitării. Totuşi, sunt consumatori care preferă să mănânce mărul fără coajă, iar obiceiul acesta reduce o bună parte dintre beneficiile pe care deliciosul fruct le are asupra organismului.

Mărul conține din belșug acid ursolic

Despre valoarea terapeutică a mărului, Christopher Adams, coordonatorul studiului de la Universitatea Americană din Iowa precizează: ”Mărul conţine din belşug acid ursolic, substanţă care protejează organismul de multe boli : are acţiune antireumatică şi diuretică, ajută la regenerarea pielii (prin stimularea fibrelor de colagen), controlează nivelul insulinei, hormon care influenţează greutatea, dar poate fi şi un remediu care să prevină atrofierea muşchilor, afecţiune întâlnită frecvent odată cu înaintarea în vârstă”.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                

Mărul trebuie consumat în întregime

Numeroși nutriționiști ne recomandă să consumăm  mărul în  întregime, pentru a beneficia de întreaga sa putere terapeutică. De  asemenea, și nutriționiștii francezi susțin acest punct de vedere: ”Mărul se consumă în întregime: cu coajă, cu cotor şi cu sâmburi, pentru a ne bucura de întreaga sa putere terapeutică”.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
image png
image png
venice 2855264 1280 jpg
cozi ceausescu jpg
orasul 5 min danemarca  jpg
Produse Lidl pe raft - magazin FOTO Shutterstock
Parlamentul European si Iohannis   sala goala FOTO Radu Eremia jpg
oala presiune jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net