Cea mai bună reţetă pentru sănătatea ficatului
Dezintoxicarea ficatului se poate face folosind următoarea reţetă:
* dimineaţa: un suc din ridiche (150 g), morcov, păstârnac şi pătrunjel, câte 200 g.* prânz: supă cremă de varză albă: la 1l şi jumătate de apă se adaugă 500 g de varză albă, un fi de praz, un morcov, un pătrunjel, o ţelină mică, 1 lingură de ulei; se paseaza la rece, se servesc cu leuştean şi pătrunjel verde tocat mărunt, pireu de spanac cu ciuperci şi usturoi pisat.* seara: salată de andive cu praz.
Pe tot parcursul zilei se consumă apă plată, minim un litru şi ceai - infuzie de gălbenele cu rostopască, frunze de zmeur şi coada-calului - în părţi egale: se prepară această infuzie din 1000 ml apă clocotită în care se adaugă o lingură din amestecul de mai sus, se acoperă 5 minute, se strecoară şi se consumă pe parcursul unei zile, cu înghiţituri mici.
Această cură de dezintoxicare se poate ţine după următoarea schemă: o zi pe săptămână - timp de o lună sau 3 zile la rînd în luna februarie.