Ceai alb, verde sau negru. Care e mai bun?

Ultima actualizare:

    Diferenţa dintre cele  trei ceaiuri este dată  de timpul necesar  frunzelor pentru oxidare
Diferenţa dintre cele trei ceaiuri este dată de timpul necesar frunzelor pentru oxidare

Sunt obţinute din aceeaşi plantă, dar au gusturi, culori şi proprietăţi diferite. Unul alb, altul verde, altul roşu. Tu pe care îl preferi? Înainte de a alege, iată ce trebuie să ştii despre fiecare.

Ceaiul alb, cel verde şi cel negru provin amândouă din planta numită Camellia Sinensis. Diferenţa dintre ele este dată de metoda de procesare.

Ceaiul alb este obţinut din muguri şi frunze tinere care au necesitat o minimă procesare

De fapt, este cel mai puţin procesat dintre toate cele trei tipuri de ceai. Planta se lasă la uscat la soare, în aer liber, astfel încât îşi păstrează intacţi toţi nutrienţii. Are o aromă delicată, conţine cea mai mică doză de teină şi cea mai mare cantitate de antioxidanţi. Ceaiul alb este uşor diuretic, combate semnele îmbătrânirii, scade colesterolul şi trigliceridele, întăreşte imunitatea şi, consumat frecvent, poate chiar preveni apariţia cancerului.

Ceaiul verde

Se obţine printr-o uşoară expunere a frunzelor la abur sau prin încălzire uscată. Este procesat în maximum două zile după culegere, astfel încât nu ajunge să oxideze, să fermenteze. Din acest motiv, îşi păstrează antioxidanţii. Are efect detoxifiant, ajută în procesul de slăbire, menţine frumuseţea pielii, luptă împotriva cancerului şi a bolilor cardio­vasculare. O ceaşcă de ceai verde conţine 5-20 miligrame de cofeină, mult mai puţin faţă de o ceaşcă de cafea, care conţine 125-185 miligrame de cofeină.

Ceaiul negru

Spre deosebire de primele două tipuri de ceai, cel negru trece printr-un proces de prelucrare mai intens. Este creat prin oxidarea completă a frunzelor înainte de a fi uscate, fiind, practic, cel mai procesat tip de ceai dintre cele trei. De aici şi culoarea maronie a lichidului. În timpul acestui proces de fermentare, îşi pierde din antioxidanţi şi este mai tare, mai acid decât ceaiul verde. Nu se poate compara cu primele două tipuri de ceai în ceea ce priveşte beneficiile pentru sănătate, în schimb, conţine 50-60 miligrame de cofeină, adică doar de două ori mai puţin decât cafeaua. Este recomandat celor care au tensiune mică, deoarece este un foarte bun stimulator cardiac. Şi el are acţiune diuretică, ajută la reglarea greutăţii corporale, conţine vitamine şi săruri minerale.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Charles, Prințul William, Prințul Harry  foto   Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Satul Batrana Tinutul Padurenilor (108) JPG
ger romania jpg
orasul secret sub groenlanda jpg
ceata jpeg
Bucovina  sursa foto   Shutterstock jpg
Marea Neagră FOTO Shutterstock
Kate Middleton Foto Instagram jpg
zodia care va primi o mostenire jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net