Ceaiul alb previne îmbătrânirea precoce
Fiind foarte puţin procesat, ceaiul alb îşi păstrează pe deplin proprietăţile terapeutice, iar aroma sa este inegalabilă.
Un studiu recent realizat de Universitatea Kingston din Marea Britanie demonstrează că „aristocratul” ceai alb, odinioară consumat numai de clasele aristocrate din China, are numeroase proprietăţi antioxidante şi antiinflamatorii, care reduc riscul îmbolnăvirii de artrită reumatoidă, de anumite tipuri de cancer şi de boli cardiovasculare.
În plus, ceaiul alb este un aliat în lupta cu excesul de kilograme. Un consum consecvent de ceai alb previne îmbătrânirea precoce asociată cu acţiunea de degradare a colagenului şi elastinei din organism, substanţe care asigură fermitatea pielii şi aspectul său tânăr.
Mai mult, ceaiul alb previne infecţiile cu stafilococ şi streptococ, dar intensifică şi arderea caloriilor, eficientă în curele de slăbire.