Ceaiul de muşeţel te scapă de bacterii

simeon stalpnicul png

Farmacia naturii îţi pune la dispoziţie o mulţime de plante care au capacitatea de a combate bacteriile. Află din noul număr al revistei „Click! pentru femei“ cum să le foloseşti sub formă de infuzii, tincturi, uleiuri esenţiale, în bolile dentare, dermatologice, respiratorii, digestive şi urinare!

  • Infuzia de muşeţel. Banalul ceai de muşeţel, dar obţinut dintr-o cantitate mai mare de plantă, este o alegere foarte bună pentru vindecarea unei răni, a unei arsuri superficiale sau a unei eczeme. Gargara dezinfectantă cu infuzia concentrată o faci de 3 ori pe zi, când ai amigdalită, afte, gingivită, stomatită. La o cană cu apă pui 3 linguri de flori de muşeţel. Nu înghiţi ceaiul, doar clăteşte gura şi fă gargară 3-5 minute. 
  • Ceaiul de salvie. Proprietăţi antimicrobiene au şi frunzele de salvie. Elimină microorganisme ca salmonella, ciuperci precum Candida albicans.  Ca antiseptic se foloseşte sub formă de infuzie cu care se face gargară în gingivite, abcese dentare, afte bucale, leziuni cauzate de protezele dentare, amigdalite, răni superficiale. Ceaiul îl faci concentrat din 2 linguriţe de frunze şi 100 ml de apă. 
  • Tinctura de hrean. Datorită acţiunii sale antibacteriene, tinctura de hrean este indicată în gingivite. O obţii din 20 g de rădăcină de hrean rasă peste care torni 100 ml de alcool de 70°C. Laşi la macerat 14 zile. Cu această tinctură diluată în puţin ceai de muşeţel faci tamponări locale. Remediul ameliorează şi simptomele parodontozei. În abcese dentare, aplici pe locul dureros tampoane de vată îmbibate în tinctură de hrean.
  • Uleiurile de pin şi eucalipt. Datorită efectelor antibacteriene, antifungice şi antiseptice, uleiurile esenţiale de eucalipt şi de muguri de pin sunt bune în situaţiile în care te confrunţi cu o infecţie urinară sau respiratorie. În laringite, faringite, răceli, pui 2-3 picături de ulei de eucalipt într-un vas cu 250 ml de apă fierbinte şi faci inhalaţii 15-20 de minute. Mugurii de pin conţin o substanţă numită pinosolvină, cu proprietăţi antibacteriene. Pune 15 picături de ulei esenţial de muguri de pin într-un vas cu apă fierbinte, înfăşoară capul într-un prosop şi inhalează aburii degajaţi. 
Ruxi si Cristi Mitrea Sunt celebru, scoate ma de aici foto Pro TV jpg
cub radu mirica animat gif
cristian tudor popescu arșinel png
FotoJet (1) jpg
woman 4214744 1920 jpg
visarion alexa
prodan (2) jpg
andreea marin si cove jpg
image png
Blog jpg
image
image
image
image
criza energetica bec econom jpeg
meghan markle 1 jpg
funeralii elisabeta
Louis Mountbatten foto wikipedia jpg
3 cafea shutterstock 1928433047 jpg jpeg
copii sechestrati