Ceaiul de pelin, leac pentru bolile gastrice

Cea mai amară plantă de pe Pământ îţi poate lua durerea cu mâna, este un bun detoxifiant şi un excelent remediu împotriva paraziţilor intestinali.

Efectele vindecătoare de excepţie ale pelinului se datorează substanţelor amare şi uleiurilor volatile pe care le conţine.

Beneficii în uz intern

Ceaiul de pelin te poate ajuta în primul rând în problemele gastrice, cum ar fi balonarea, flatulenţa, indigestia, lipsa poftei de mâncare, forme uşoare de gastrită şi dureri gastrice. Este una din plantele cele mai eficiente în tratarea şi prevenirea multor probleme de ordin hepatic, inclusiv icterul şi hepatita.

De asemenea, ceaiul de pelin e eficient în detoxifierea organismului şi stimularea sistemului imunitar. În plus, este un excelent remediu împotriva viermilor intestinali şi a altor paraziţi.

Astfel, o cană cu ceai de pelin sau 1-2 linguri cu tinctură administrate zilnic, timp de 2 săptămâni, sunt suficiente pentru a scăpa definitiv de viermi intestinali. Ceaiul de pelin scade febra, reduce inflamaţiile căilor respiratorii şi îmbunătăţeşte starea pacienţilor cu răceală şi gripă.

Poate fi de ajutor şi în cazul intoxicaţiilor alimentare: persoanele care au mâncat peste măsură sau au consumat un aliment care nu le-a făcut bine pot apela la ceaiul de pelin.

Beneficii în uz extern

Folosit sub formă de comprese, ceaiul de pelin este eficient în tratarea rănilor, a înţepăturilor de insecte sau a altor probleme cutanate. Mai mult, decoctul de pelin tratează afecţiuni precum migrenele şi insomniile.

Astfel: se umezeşte un prosop în decoct şi apoi se aplică pe frunte, timp de câteva minute. Băile locale cu ceai de pelin tratează trans-piraţia abundentă.

De asemenea, băile de şezut cu infuzie de pelin, dimineaţa şi seara, au un bun efect antimicotic şi antiinflamator, fiind utile în diferite afecţiuni ginecologice.

Cum prepari ceaiul  

Pentru a prepara ceai de pelin, adaugă o linguriţă de frunze uscate şi tulpini la o cană de apă clocotită şi lasă să infuzeze timp de 10-15 minute.

Pentru a diminua gustul amar, poţi adăuga miere sau zahăr.

Pentru a beneficia pe deplin de proprietăţile acestei licori e recomandată o cană de infuzie proaspătă de trei ori pe zi, pe stomacul gol, cu 15-20 de minute înainte de masă.

Nu utilizaţi pe termen lung 

Folosirea timp îndelungat a ceaiului de pelin e asociată cu efecte secundare: ameţeli, insomnie, vărsături. De aceea, nu utilizaţi acest ceai mai mult de 22 de zile. Ceaiul de pelin este contraindicat celor ce suferă de infecţii intestinale sau afecţiuni ale sistemului nervos, fiind interzis femeilor însărcinate, conform www.frunza-verde.ro.

serban huidu si mihai gainusa
Victor Piturca jpeg
Petre Roman, Mioara si Oana jpg
Lia Bugnar Marius Manole FOTO Pro TV jpeg
Simona Halep si Toni Iuruc, Facebook jpg
cub botez reghecampf caciuc png
cub anastasia soare png
sex sex 0 jpeg
image
image
image
image
image
image
Echipa de cercetători s a pozat cu meteoritul jpg
baza rochie diana (gettyimages) jpg
Casa lui Capone jpg
Victor Piturca jpeg
maxresdefault jpg
gabriel mardale jpg