Ceaiul de salvie te scapă de transpiraţie

simeon stalpnicul png

Temperaturile ridicate din lunile de vară aduc, pe lângă promisiunea concediului, şi mirosuri mai puţin plăcute în mijloacele de transport în comun. Specialistul Click!, dr. Ovidiu Chiş, expert în medicina tradiţională indiană, ne răspunde astăzi la cele mai importante întrebări legate de transpiraţia excesivă.

De unde vine mirosul urât de transpiraţie? Mirosul urât nu se datorează transpiraţiei în sine. Substanţele şi lichidele eliminate prin porii pielii nu sunt urât mirositoare.

Acesta este provocat de interacţiunea dintre bacteriile ce coexistă în mod normal pe pielea noastră şi sărurile eliminate prin transpiraţie. Dacă aceste bacterii n-ar exista, nici transpiraţia n-ar fi urât mirositoare.

Deodorantele care împiedică transpiraţia sunt o soluţie? Accentul n-ar trebui să cadă pe împiedicarea transpiraţiei, ci pe înlăturarea bacteriilor de pe pielea noastră. Soluţia optimă? Apă şi săpun. Prin spălare, bacteriile sunt îndepărtate în mare parte de pe pielea noastră.

Cât de important este săpunul pe care-l folosim? Se recomandă evitarea săpunurilor antibacteriene. Pentru buna funcţionare a pielii, trebuie să existe şi un număr mic de bacterii care menţin pH-ul alcalin al pielii. Dacă dispar toate bacteriile, imunitatea nu va primi toate semnalele pentru o protecţie eficientă.

Putem regla transpiraţia prin dietă? Se recomandă o dietă bogată în cereale, legume şi fructe, dar şi hidratarea cu o cantitate suficientă de lichide alcaline, cum ar fi ceaiurile din plante medicinale, apă plată sau apă alcalină, sucuri vegetale preparate în casă şi supele de zarzavat fără carne, vegeta şi bulion de tomate.

Care sunt cele mai eficiente antiperspirante? Antiperspirantele sintetice conţin clorohidrat de aluminiu, substanţă considerată una dintre cauzele apariţiei cancerului de sân. Antiperspirantul blochează transpiraţia, împiedicând corpul să elimine toxinele. Acesta le depozitează în nodulii limfatici de sub braţ.

Ce metode naturale există pentru a combate transpiraţia excesivă? Se pot aplica, în zonele afectate, compresele cu oţet de mere sau cidru. De asemenea, se poate consuma ceai de salvie, două-trei pahare pe zi, sau se pot face clătiri cu apă aromată cu ulei volatil din arbore de ceai sau cu apă cu bicarbonat pentru alcalinizarea pielii.

Cristalul mineral, deodorant natural

Piatra de alaun, numită şi piatră acră, este un mineral compus dintr-un amestec de sulfat dublu de aluminiu şi potasiu. Se prezintă sub formă de piatră de culoarea gheţii, aproape transparentă, fără miros. Pielea este acoperită cu un strat fin de sare ce permite ca porii să transpire uşor.

Radu Mirică s-a sinucis
rafael nadal si sotia sa
Când vine vorba de Marilena, Arșinel uită de toate problemele lui de sănătate jpeg
anxietate
cub casă stela popescu png
mormant arsinel sursa captura youtube jpg
Laura Cosoi jpg
Alexandru Arsinel FOTO Mediafax
Lucrările pe Valea Oltului la structura DN7 în Sibiu Foto DRDP Brașov jpg
Distrusă de durere, mama copilului a plecat de acasă și s-a spânzurat în pădure. FOTO Facebook
image
image
image
image
Când vine vorba de Marilena, Arșinel uită de toate problemele lui de sănătate jpeg
calendar ortodox 2021 30 septembrie sfantul ierarh grigorie luminatorul armeniei celei mari jpeg
mormant arsinel sursa captura youtube jpg
sorin cimpeanu campeanu
Radu Mirică s-a sinucis
elevi scoala inquam jpeg