Ceaiul de soc, excelent remediu în răceli şi gripe

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Florile lui miros puternic şi frumos, dar au şi efecte terapeutice ce pot trata şi preveni un număr uriaş de afecţiuni. Socul este folosit pentru probleme reumatice, inflamaţii ale căilor respiratorii, calmarea iritaţiilor. Socul e eficient şi în detoxifierea organismului.

Proprietăţi şi efecte

Florile de soc sunt folosite în mod tradiţional pentru tratarea gripei, răcelii, sinuzitelor, stărilor febrile (reduce febra), în probleme ale căilor respiratorii superioare, precum şi a febrei fânului. Fructele au efect analgezic, dar au şi proprietăţi laxative (fiind foarte eficiente în constipaţie) şi diaforetice.

De asemenea, fructele se folosesc şi în afecţiunile reumatice, şi în artrită. Florile şi fructele de soc sunt eficiente în tratarea bolilor degenerative, previn cancerul şi ajută la menţinerea sub control a tumorilor benigne.

Sunt foarte eficiente în activarea sistemului imunitar. Socul e un remediu natural în lupta cu obezitatea, datorită proprietătilor laxative şi diuretice, ajutând la detoxifierea organismului şi la eliminarea excesului de apă din organism.

Cum preparăm infuzia şi decoctul

Pentru infuzia din flori de soc adăugaţi o lingură de flori în 250 ml de apă fierbinte. Păstraţi vasul acoperit timp de aproximativ 5 minute, apoi filtraţi şi îndulciţi cu miere (dacă doriţi).

În mod regulat, se beau 3 căni de ceai de soc pe zi, după fiecare masă. În cazul în care aveţi gripă sau răceală, se pot bea până la 6-8 căni cu ceai de soc pe zi, timp de câteva zile.

Decoctul din flori de soc este obţinut prin fierberea a 50 g de flori în 250 ml de apă timp de 3 minute. Decoctul din scoarţă de soc e obţinut astfel: două mâini de scoarţă de soc se fierb într-un litru de apă până când apa se reduce la jumătate din cantitatea iniţială, apoi se filtrează şi se divide cantitatea în trei părţi.

Se bea câte o parte înainte de fiecare masă. Fructele de soc se pot folosi sub formă de infuzie în amestec cu alte fructe sau plante uscate, fiind preparată la fel ca şi infuzia de flori.

De asemenea, fructele se pot folosi sub formă de suc preparat astfel: 20 g de fructe se amestecă cu o lingură de miere şi se mixează. Se ia câte o liguriţă în fiecare dimineaţă, ca laxativ, conform www.frunza-verde.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ianis Hagi Captura TV jpg
image
image
image
image
image
image
biserica de la ersig adevarul ro jpg
avion pexels jpg
protest studenti gaza 2 768x576 jpeg
statie de metrou pixabay jpg
fabrica pexels jpg
cluj napoca panorama foto shutterstock
printesa marie eleonore si parintii ei captura video (2) jpg
cimpanzeu valencia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net