Ceaiul de urzică ne dă energie
Germenii de ovăz elimină toxinele. Germenii de ovăz sunt un bun leac pentru toxinele din corpul nostru, care, în prag de primăvară, trebuie eliminate. Aleşi de impurităţi, germenii se pun 8 ore în apă rece.
Se limpezesc bine, se pun în tavă emailată (strat gros de un centimetru), se stropesc cu puţină apă caldă, se acoperă bine, având grijă să fie limpezite zilnic, dimineaţa şi seara şi să fie menţinute în permanenţă umede. Se păstrează la căldură.
În 7-8 zile vor începe să încolţească, în funcţie de temperatura încăperii. Se mănâncă cu miere sau simpli.
Ceaiurile ne revigorează. Lichidele nu trebuie să lipsească din cura de vitaminizare, de aceea specialiştii ne recomandă ceaiurile. Puteţi face un amestec din 10 grame tinctură de pelin, cu 20 de grame coada-calului, urzică, salvie, pojarniţă, trifoi-roşu şi arnică.
O linguriţă amestec de plante, se macerează într-o lingură de apă rece, timp de 5 minute. Se adaugă 250 ml de apă caldă. Se lasă 3 minute, se strecoară. Se beau 3 căni pe zi.
Sucul de praz, bun în anemie. Prazul mai este un recunoscut tonic al sistemului nervos. Conţine vitaminele B şi C, fier, claciu, fosfor, magneziu, sodiu, potasiu, mangan, sulf, siliciu, esenţă sulfo-azotată, celuloză.
Este indicat ca şi diuretic, laxativ, antiseptic, ajută digestia şi elimină acidul uric. Ajută în afecţiunile urinare, azotemie, insuficienţă renală, obezitate, arterioscleroză, reumatism, artrită, gută, anemie, dispepsie. Amestecat cu pâine neagră, rezultă o pastă care sa va aplica pe abcese şi furuncule, grăbind colectarea puroiului.