Ceaiul din frunză de măslin, leac pentru bolile comune
Sunt deja cunoscute beneficiile pe care le are asupra sănătății uleiul de măsline. Gătirea cu ulei de măsline este considerată cea mai bună modalitate prin care poți preveni afecțiunile cardiovasculare. Dar nu mulți oameni cunosc efectele pozitive pe care le are ceaiul din frunză de măslin.
Frunza de măslin este cunoscută ca o plantă tradițională cu proprietăți terapeutice, care oferă organismului compuși polifenoli naturali. În plus, măslinul mai poartă numele de ”copacul vieții”.
Potrivit mai multor studii recente, una dintre substanțele principale ale frunzelor de măslin este cunoscută sub numele de oleuropeină. Ea oferă proprietăți antifungice, antivirale și antibacteriene. De asemenea, a fost demonstrat că extractul de frunze de măslin este eficient în lupta împotriva microorganismelor cum sunt fungii, bacteriile și virușii, printre altele, care provoacă multe boli. Extrasul de frunze de măslin poate fi consumat zilnic sub formă de ceai.
Iată care sunt beneficiile consumului de ceai din frunze de măslin:Reduce riscul de cancer
Frunzele de măslin au capacitatea de a încetini procesul angiogen care declanșează creșterea celulelor cancerigene. Substanța principală pe care o conțin – oleuropeina – oferă o proprietate antiangiogenică puternică, având în același timp efect antioxidant. Acesta previne reproducerea și atenuarea celulelor tumorale avansate.
Scade valorile ridicate ale tensiunii arteriale
Ceaiul din frunze de măslin are proprietăți antihipertensive care reduc valorile ridicate ale tensiunii arteriale și presiunea sângelui, prevenind în același timp riscul complicațiilor cardiovasculare.
Descoperă ce alte boli comune previne ceaiul din frunze de măslin pe clickpentrufemei.ro.