Ceașca de sănătate: Ceaiul verde ne fortifică organismul


    Ceaiul verde este o importantă sursă de antioxidanţifoto: Pixabay
Ceaiul verde este o importantă sursă de antioxidanţifoto: Pixabay

Este una dintre cele mai consumate băuturi din lume. Această licoare este un valoros medicament susțin fititerapeușii. Cercetările de laborator scot în evidență evidență faptul că ceaiul verde întărește sistemul imunitar și împiedică formarea tumorilor.

Ceaiul verde are în compoziție cel mai important conținut de antioxidanți. Dintre aceștia se evidențiază EGCG, care este de 100 de ori mai eficient de cât Vitamina C. Totodată, în compoziția acestei băuturi se adună o serie de substanțe active: tanin, teină, aminoacizi, proteine, calciu, fier, uleiuri esenţiale care ajută la slăbit, calmează durerile de stomac, combat senzația de sațietate și reduc nivelul colesterolului ”rău”. S-a mai constatat un lucru  esențial: toate tipurile de celule pot fi atacade de radicații liberi, dar nu toate au același grad de vulnerabilitate. Pentru a combate efectele nedorite ale radicalilor liberi, ne folosim de barierele naturale de apărare care se găsessc în hrana zillnică, vitamine (A, C și E), flavonoizi și săruri minerale. Toate aceste se găsesc în din belșug în compoziția ceaiului verde.  Mai mult, în comparație cu ceaiul negru, care trece măcar prin zece procesări, pentru creșterea conținutului de cofeină, ceaiul verde are un conținut foarte scăzut din această substanță.

Ceaiul verde previne cancerul

Este un lucru important, dovedit de specialiștiii japonezi, consumatorii de ceai verde au un risc cu 25% mai mic de a face anumite forme de cancer: de colon, vezică urinară, esofag, pancreas, rect sau stomac. Proprietățile anticancerigene se datorează polifenolilor, acele substanțe care, potrivit studiilor,previn formarea celulelor maligne și, totodată încetinesc multiplicarea celor formate. Specialiștiii au mai observat că cele mai scăzute rate de mortalitate în următoarele îmbolnăvii de cancer se înregistrează în țările în care ceaiul verde se cultivă și se consumă  în cantități mari. Studiile au arătat, că prin consumul de ceai verde scade nivelulul de colesterol ”rău”. Un alt studiu recent, efectuat  pe un lot de persoane care consumă zilnic ceai verde, scade riscul apariției cariilor cu 50%.

Ceaiul verde nu creează dependență

La fel de important este faptul că acest ceai nu creează dependență, spre deosebire de cel negru.

Ceaiul verde întinerește tenul

Ceaiul verde are efecte benefice și pentru piele. Acest ceai previne apariția ridurilor, cearcănelor, dar și a cancerului de piele, așa cum susțin unele studii. De aceea, numeroși producători de cosmetice adaugă în produsele lor ceai verde, care luptă împotriva radicalilor liberi și totodată ajută la regenerarea epidermei.

Fitoterapeuții sunt însă de părere că ceaiul verde poate fi mai eficient dacă îl consumăm zilnic (3-4 cești) pentru a preveni îmbătrînirea pielii și apariția cancerului cutanat. Pot fi folosite în acest scop și compresle cu ceai verde, care fac tenul mai curat și mai luminos.

Ceaiul verde ajută la slăbit și calmează durerile de stomac.                                                                                                                                     

foto1 copii crisanB jpg
harry si meghan jpg
Anca Dinicu  jpg
gabriel apostol jpeg
FotoJet (2) jpg
Klaus Iohannis si Alina Gorghiu jpg
mihaela radulescu jpg
zodii care imprumuta bani jpg
Republica Moldova Independenta
apostol gabriel
image
image
image
image
Bărbatul care a băut alcool zilnic, timp de 30 de ani
inselat jpeg
Klaus Iohannis si Alina Gorghiu jpg
foto2 liliana jpg
calendar ortodox 2021 2 decembrie sfantul prooroc avacum bizant sec xiv jpeg
cele mai frumoase polițiste 4 jpg