Ceașca de sănătate: Ceaiul verde ne fortifică organismul

image
Ceaiul verde este o importantă sursă de antioxidanţifoto: Pixabay

Este una dintre cele mai consumate băuturi din lume. Această licoare este un valoros medicament susțin fititerapeușii. Cercetările de laborator scot în evidență evidență faptul că ceaiul verde întărește sistemul imunitar și împiedică formarea tumorilor.

Ceaiul verde are în compoziție cel mai important conținut de antioxidanți. Dintre aceștia se evidențiază EGCG, care este de 100 de ori mai eficient de cât Vitamina C. Totodată, în compoziția acestei băuturi se adună o serie de substanțe active: tanin, teină, aminoacizi, proteine, calciu, fier, uleiuri esenţiale care ajută la slăbit, calmează durerile de stomac, combat senzația de sațietate și reduc nivelul colesterolului ”rău”. S-a mai constatat un lucru  esențial: toate tipurile de celule pot fi atacade de radicații liberi, dar nu toate au același grad de vulnerabilitate. Pentru a combate efectele nedorite ale radicalilor liberi, ne folosim de barierele naturale de apărare care se găsessc în hrana zillnică, vitamine (A, C și E), flavonoizi și săruri minerale. Toate aceste se găsesc în din belșug în compoziția ceaiului verde.  Mai mult, în comparație cu ceaiul negru, care trece măcar prin zece procesări, pentru creșterea conținutului de cofeină, ceaiul verde are un conținut foarte scăzut din această substanță.

Ceaiul verde previne cancerul

Este un lucru important, dovedit de specialiștiii japonezi, consumatorii de ceai verde au un risc cu 25% mai mic de a face anumite forme de cancer: de colon, vezică urinară, esofag, pancreas, rect sau stomac. Proprietățile anticancerigene se datorează polifenolilor, acele substanțe care, potrivit studiilor,previn formarea celulelor maligne și, totodată încetinesc multiplicarea celor formate. Specialiștiii au mai observat că cele mai scăzute rate de mortalitate în următoarele îmbolnăvii de cancer se înregistrează în țările în care ceaiul verde se cultivă și se consumă  în cantități mari. Studiile au arătat, că prin consumul de ceai verde scade nivelulul de colesterol ”rău”. Un alt studiu recent, efectuat  pe un lot de persoane care consumă zilnic ceai verde, scade riscul apariției cariilor cu 50%.

Ceaiul verde nu creează dependență

La fel de important este faptul că acest ceai nu creează dependență, spre deosebire de cel negru.

Ceaiul verde întinerește tenul

Ceaiul verde are efecte benefice și pentru piele. Acest ceai previne apariția ridurilor, cearcănelor, dar și a cancerului de piele, așa cum susțin unele studii. De aceea, numeroși producători de cosmetice adaugă în produsele lor ceai verde, care luptă împotriva radicalilor liberi și totodată ajută la regenerarea epidermei.

Fitoterapeuții sunt însă de părere că ceaiul verde poate fi mai eficient dacă îl consumăm zilnic (3-4 cești) pentru a preveni îmbătrînirea pielii și apariția cancerului cutanat. Pot fi folosite în acest scop și compresle cu ceai verde, care fac tenul mai curat și mai luminos.

Ceaiul verde ajută la slăbit și calmează durerile de stomac.                                                                                                                                     

FotoJet jpg
Ioana Petric jpg
cub loredana groza png
Regina Elisabeta
dragos patraru starea natiei sanatatii slab jpeg
militar pedofil jpeg
BeFunky collage (12) jpg
cub acident avioane Heathrow Londra
 Mobilizare partiala - rusi trimisi la razboi FOTO Profimedia
Ultimii lingurari din Baragan FOTO Facebook MS jpg
image
image
image
image
FotoJet jpg
cub acident avioane Heathrow Londra
rabla 0 jpeg
elon musk foto profimedia
militar pedofil jpeg
1 priscilla chan si mark zuckerberg jpg jpeg