Ceașca de sănătate: Lemnul Domnului este o plantă cu efecte remarcabile în numeroase afecțiuni grave

Ultima actualizare:

    Lemnul Domnului tratează o varietate de boli graveSursa foto: sănătate bzi.ro
Lemnul Domnului tratează o varietate de boli graveSursa foto: sănătate bzi.ro

Despre Lemnul Domnului, o plantă renumită pentru efectele sale benefice în bolile stomacului, ale ficatului, bilei și căilor urinare, chiar și persoanele pasionate de consumul plantelor medicinale, nu cunosc multe amănunte.

.În popor, planta  cunoscută cu denumirile  de - lemnuș, pelin domnesc, lemnul lui Dumnezeu are miros de lămâie și, de aceea, frecvent i se mai spune lămâiță. Florile de Lemnul Domnului sunt galbene, iar frunzele sunt mici și au marginile crestate.

Pentru uz medicinal se folosesc frunzele plantei

Pentru uz medicinal se folosesc frunzele plantei, dar și ramurile sale tinere, din care se prepară o infuzie plăcută la gust. De asemenea, fitoterapeuții recomandă ca din această plantă să se prepare decoct, macerat la rece  și o  loțiune care are un puternic efect dezinfectant.

Efectele benefice ale plantei se datorează substanțelor sale active

„Renumitele substanțe active ale plantei, precum uleiuri aromatice, flavone, eucaliptol, principii amare, acizi, cumarină,  dar și abrotina, o substanță specifică plantei Lemnul Domnului, contribuie la vindecarea multor boli grave.  

Planta, cu proprietăți terapeutice importante, tratează multe boli

”Planta are importante proprietăți terapeutice: este antiinflamator, colagog mediu ( favorizează  secreția bilei), coleretic  (favorizează evacuarea bilei),  antihelmintic (ajută la eliminarea viermilor intestinali), tonic, antianemic și cicatrizant. Preparatele din  această plantă sunt recomandate  într-o varietate de afecțiuni:  stări de neliniște, dureri de cap, digestie leneșă, tuse, intoxicație cu mercur, dar și în cazul unor tumori. De asemenea, planta combate durerile de picioare și de dinți” , precizează  Maria Niculescu, specialist în Fitoterapie.

Cum se prepară, cum se administrează

Din această plantă se prepară infuzie, macerat la rece și decoct

Infuzia:  Pentru un concentrat mai slab se folosește infuzia. Aceasta se prepară din 2 lingurițe de plantă  și  250 ml apă clocotită. Se acoperă vasul timp de 10 minute, apoi ceaiul se strecoară. Se recomandă să se consume 2 căni pe zi.

Decoctul se prepară din  2 lingurițe de plantă care se fierb în 250 ml apă, timp de 10 minute. După aceea, ceaiul se strecoară. Se beau 2 căni pe zi.

Maceratul la rece:  Pentru obținerea unei căni de macerat se folosesc 2 lingurițe de plantă mărunțită; aceasta se lasă în 250 ml apă timp de 8 ore, după  care se strecoară. Se consumă 2 căni pe zi.

În hipertensiune,  bolnavii trebuie să primească avizul medicului de familie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Regina Letizia și Regele Felipe Foto Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
junjun1 jpeg
michael jackson jpg
restaurant foto unsplash jpg
dulciuri jpg
Blocuri Bucuresti FOTO Shutterstock jpg
somn pexels jpg
autostrada 5 jpg
cristela georgescu instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net