Ceaşca de sănătate Mărarul tratează zeci de afecţiuni ale organismului

Ultima actualizare:
femeie marar1256 jpeg

Mărarul este una dintre cele mai aromate mirodenii folosite în zona mediteraneană de mai bine de 1500 de ani. Preparatele obţinute din mărar, de la infuzii până la tincturi sau uleiuri esenţiale, au proprietăţi terapeutice pentru un număr impresinant de boli: afecţiuni ale căilor urinare, retenţii hidrice, amenoree, anorexie, pentru a menţiona doar o parte dintre afecţiunile acestui secol.

Tibetanii tratau cu mărar toate bolile

În vremuri îndepărtate, călugării tibetani recomandau ceaiul de mărar în tratamentul tuturor bolilo. Pentru  păstra proprietăţile terapeutice nealterate ale plantei, tibetanii conservau cu mare atenţie buchetele de mărar, care se uscau în  locuri aerisite, lipsite de umezeală . În semn de respect, tibetanii îşi tratau musafiri cu infuzie de mărar. 

În studiile sale, Eugen Giurgiu, doctor în biochimie, cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie, apreciază  că :”Potrivit testelor de laborator,  “verdeaţa”, este un tonic de excepţie pentru afecţiuni fizice şi psihice. Consumat crud, mărarul combate depresia şi redă entuziasmul de a trăi. Datorită cantităţilor considerabile de vitamine: A, B, C şi de minerale :potasiu, magneziu şi calciu, un consum frecvent de frunze şi de seminţe de mărar echilibrează funcţiile organismului şi întăreşte sistemul imunitar.

Un leac sigur pentru balonări

Mărarul este un leac de mare ajutor în combaterea balonărilor, a colicilor intestinale şi a multor tulburări digestive.

Stimulează activitatea rinichilor

Sucul de mărar, administrat un interval de 14 zile, stimulează activitatea rinichilor (combate calculii, infecţiile renale şi cistitele).

Uşurează respiraţia şi crizele de sughiţ

Pentru persoanele care se confruntă frecvent cu crize de sughiţ, infuzia de mărar este un calmant sigur, deoarece reglează respiraţia. Şi pentru astmatici, şi pentru persoanele care au afecţiuni respiratorii, o cură cu infuzie de mărar este de mare ajutor, deoarece uşurează respiraţia.

Când să apelăm la remediile cu mărar

Lipsa poftei de mâncare, insomniile şi tulburările nervoase minore se rezolvă tot cu ajutorul mărarului. Şi în impotenţă  tratamentul cu infuzii şi cu ulei volatil de mărar (bogat în calciu, sulf, potasiu, fier, magneziu, sodiu) a dat rezultate  foarte bune.   

De asemenea, planta aceasta, care este la îndemâna oricui, este utilă şi suferinzilor de hemoroizi.  

Benefic femeilor care alăptează

Mărarul crud este eficient şi în cazul femeilor care alăptează, pentru că stimulează secreţia de lapte.

Recomandat în curele de slăbire

Nutriţioniştii au constatat că mărarul are efecte miraculoase şi în curele de slăbire, deoarece înlătură surplusul de grăsimi şi aplatizează abdomenul. În acest caz, se foloseşte cura cu pulbere de seminţe ,un interval de 20 de zile pe lună.

Cura cu pulbere ajută la creşterea sânilor

 Specialiştii au observat că, o cură cu pulbere de mărar sau cu tinctură obţinută din semninţe, un interval de 20 de zile, favorizează creşterea sânilor pe care-i modelează  şi le accentuează fermitatea.

Bun pentru tusea rebelă

În tusea rebelă, sucul de mărar face minuni. În astfel de situaţii, se foloseşte  o legătură mai mare de mărar care se stoarce în blenter.  În sucul obţinut se adaugă 15 linguri de apă plată şi se lasă la macerat măcar o oră.  Sucul se strecoară şi în cantitatea obţinută se adaugă tot atâtea linguri de suc de mere sau de morcov. Se îngurgitează numai câte trei linguri, la un interval de patru ore.

Fruzele de mărar încetinesc procesul de îmbătânire

Efectee terapeutice ale mărarului nu se opresc aici. Frunzele plantei sunt apreciate în numeroase ţări europene ca un elixir al frumuseţii, deoarece o cură lunară cu infuzie, timp de zece zile,   încetineşte procesul de îmbătrânire.   

Reţeta săptămânii

Vinul terapeutic de mărar

Cum se prepară, cum se administrează

Bolile digestive şi cele de natură hormonală pot fi ameliorate cu un vin terapeutic de mărar, deoarece licoarea reglează echilibrul hormonal, mai aleas în cazul persoanelor cu probleme de acest fel.

Ingrediente: 25 linguri de mărar uscat, 1 litru de vin curat de la producători (de ţară) şi 6 linguri de miere polifloră.

Preparare: Mărarul mărunţit se pune într-un borcan, iar deasupra  se adaugă vinul şi mierea. Ingredientele se lasă la macerat timp de o săptămână, după care vinul se strecoară şi se păstrează la rece într-o sticlă de culoare închisă, astupată cu un dop curat de plută.

Înaintea meselor principale, cu 15 minute, se administrează câte un păhărel de 50 mililitri din licoarea binefăcătoare, până la vindecare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Nikolai Patruşev foto twitter
image
image
image
image
image
image
mona lisa gioconda leonardo da vinci foto afp jpg
eliza petrachescu captura video jpg
Jogging miscare sport exercitii FOTO Shutterstock jpg
Alegeri 2024  buletin vot FOTO Mediafax jpeg
WhatsApp Image 2024 04 30 at 19 30 18 jpeg
tiramisu pexels jpg
euro valuta bani pixabay jpg
ambulanta jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net