Cele 5 alimente ce pot reduce riscul apariției hipertensiunii arteriale. Motivul pentru care medicii le recomandă în dietă

Hipertensiunea arterială afectează undeva în jur de un miliard de oameni din întreaga lume, iar experții spun că această problemă ar putea fi evitată cu ajutorul câtorva schimbări minore în dietă și stilul de viață. Desigur, medicii pot prescrie și tratamente pentru hipertensiune, iar aceste medicamente pot salva viața celor care se confruntă cu această afecțiune.

Tomatele și morcovii pot fi bune pentru sănătate / foto: Shutterstock
Tomatele și morcovii pot fi bune pentru sănătate / foto: Shutterstock

Hipertensiunea arterială este, din păcate, o problemă foarte comună de-a lungul lumii. Iar potrivit experților, pentru a reduce cât mai mult riscul apariției acestei afecțiuni, există unele alimente care ar trebui consumate cât mai des. Potrivit healthline.com, cele mai bune alegeri pe care le avem la dispoziție sunt alimentele bogate în potasiu și magneziu.

De exemplu, citricele sunt foarte bune pentru sănătatea cardiovasculară. Ele sunt bogate în vitamine și minerale care pot reduce riscul apariției hipertensiunii. Indiferent dacă este vorba despre portocale, lămâi sau oricare alt citric, aceste fructe pot fi foarte bune pentru sănătate.

Un studiu din 2021 a analizat informații din ultimul deceniu și a ajuns la concluzia că 530 – 600 de grame de citrice pe zi, adică aproximativ patru portocale, pot fi foarte bune împotriva hipertensiunii.

Aceste alimente pot susține sistemul cardiovascular

De asemenea, un alt tip de aliment foarte bun pentru sănătatea cardiovasculară este somonul, cât și alte tipuri de pește gras. Acest pește este o sursă bogată de acizi grași omega-3, care reduc inflamația din organism și ar trebui chiar să reducă și tensiunea.

De asemenea, pentru a reduce riscul apariției acestei afecțiuni mai putem apela și la nuci și semințe. Indiferent dacă este vorba despre semințe de dovleac, de floarea-soarelui, chia, sau chiar și diverse sortimente de nuci, aceste alimente conțin nutrienți importanți care pot ține sub control tensiunea arterială. Cu toate acestea, eficacitatea acestui aliment împotriva hipertensiunii încă nu este foarte bine documentată de către medici.

Morcovii pot fi foarte utili împotriva hipertensiunii

Un studiu efectuat în anul 2023 a arătat că morcovii pot fi, de asemenea, foarte utili împotriva hipertensiunii. Doar 100 de grame de morcovi, consumate zilnic, ar putea reduce riscul de hipertensiune cu aproximativ 10%. Această legumă este una foarte sănătoasă, plină de vitamine și nutrienți.

Iar, nu în ultimul rând, tomatele, care sunt foarte bogate în potasiu, ar putea fi și ele utile pentru a reduce riscul apariției hipertensiunii arteriale. Desigur, este nevoie de mai multe studii pentru a înțelege precis chiar cât de eficace sunt aceste alimente împotriva hipertensiunii.



Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
playtech.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
test jpg
colaj casa brasov jpg
cristian boureanu jpg
Craciun jpg
Rodica Stănoiu a colaborat cu Securitatea
pensie, foto shutterstock jpg
pexels mikebirdy 1633602 jpg
lidl jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net