Cele cinci alimente pe care nu trebuie să le speli înainte de a le găti

Ultima actualizare:

    Obiceiul crește riscul de intoxicații alimentare @shutterstockclickpentrufemei.ro
Obiceiul crește riscul de intoxicații alimentare @shutterstockclickpentrufemei.ro

Dacă crezi că scapi de bacterii prin spălarea acestor alimente, mai gândeşte-te. Carnea de pui, de exemplu, nu este indicat să o clăteşti sub jet de apă în chiuvetă, înainte de a o prepara. De ce?

Motivul pentru care nu este recomandat să speli carnea de pui înainte de a o găti este confirmat. Nu numai că obiceiul nu duce la eliminarea bacteriilor sau a agenţilor patogeni din mâncare, ci poate creşte riscul de contaminare. „Spălând puiul crud în chiuvetă, este posibil să răspândeşti bacteriile prin bucătărie, inclusiv pe suprafeţele curate, precum blaturi, prin stropire şi picurare”, spune expertul în nutriţie şi sănătate alimentară Eric Sieden, din New York. Singurul mod cu adevărat eficient de a scăpa de bacterii este de a găti carnea, iar regula se extinde întotdeauna şi la peştele crud şi la alte tipuri de carne.

Citește continuarea aici.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Regina Letizia și Regele Felipe Foto Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
junjun1 jpeg
michael jackson jpg
restaurant foto unsplash jpg
dulciuri jpg
Blocuri Bucuresti FOTO Shutterstock jpg
somn pexels jpg
autostrada 5 jpg
cristela georgescu instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net