Cele mai bune plante pentru probleme respiratorii

Ultima actualizare:

    Datorită saponozidelor, sărurilor minerale, mucilagiilor, tanoizilor, magneziului şi conţinutului ridicat de vitamina C, plămânărica este utilizată în cazul afecţiunilor tractului respirator.clicksanatate.ro
Datorită saponozidelor, sărurilor minerale, mucilagiilor, tanoizilor, magneziului şi conţinutului ridicat de vitamina C, plămânărica este utilizată în cazul afecţiunilor tractului respirator.clicksanatate.ro

Remediile din plante te ajută să tratezi afecțiunile respiratorii și să menții totodată sănătatea plămânilor. Au proprietăți expectorante, relaxează musculatura tractului respirator superior și ajută sistemul imunitar, datorită antioxidanților pe care îi conțin.

Sistemul respirator lucrează încontinuu, zi de zi, fiind un vehicul care transportă oxigen în întreg organismul. Din nefericire, acesta poate fi şi punctul de intrare pentru microbi, substanţele iritante precum praful, mucegaiul şi alte toxine. Pentru a putea trata şi preîntâmpina aceste probleme, te poţi baza şi pe unele plante.

Lemnul-dulce are acţiune expectorantă

Aceasta este una dintre cele mai folosite plante din lume, graţie proprietăţilor sale deosebite. Rădăcina de lemn-dulce calmează tusea şi este folosită în cazul inflamaţiilor care determină apariţia durerilor în gât. Reduce iritaţiile, blochează radicalii liberi şi are acţiune antibacteriană şi expectorantă, graţie saponinelor care ajută la eliminarea mucusului. Totodată, ţine sub control simptomele astmului. Prepară o infuzie din 1-2 linguriţe de pulbere de rădăcină la 250 ml de apă clocotită. După 10-15 minute, strecori. Se beau 2 căni pe zi. Planta este contraindicată persoanelor care suferă de afecţiuni renale, hepatite virale sau hipertensiune şi femeilor însărcinate.

Iarba-mare distruge bacteriile

Se recomandă folosirea acestei plante pentru tratarea bronşitelor acute, a astmului, a traheitei sau a tusei convulsive. Conţine substanţe active precum uleiurile volatile, camforul, alantolul şi sărurile de potasiu care au proprietăţi expectorante, antibacteriene, antispastice şi care contribuie la fluidificarea secreţiilor bronşice. De asemenea, poate fi folosită în cazul febrei, intensificând transpiraţia, ajutând astfel la o refacere mai rapidă a organismului. Ca remediu, prepară un ceai dintr-o linguriţă de rădăcină măcinată de iarbă-mare şi o cană de apă clocotită, pe care le laşi la infuzat 10 minute. Se beau 3 ceşti pe zi, înainte de masă, într-o cură de 2-3 săptămâni.

Plâmânărica menţine sănătatea plămânilor

Datorită saponozidelor, sărurilor minerale, mucilagiilor, tanoizilor, magneziului şi conţinutului ridicat de vitamina C, plămânărica este utilizată în cazul afecţiunilor tractului respirator sau a tuberculozei pulmonare, frunzele plantei semănând foarte mult cu plămânii. Poate fi folosită pentru descongestionarea sinusurilor şi reducerea febrei. Adaugă 1 linguriţă de plămânărică uscată la 200 ml de apă fiartă. Strecoară după 10-15 minute şi bea 2-3 căni zilnic.

Află pe clicksanatate.ro despre beneficiile cimbrului pentru sănătate 

Semne posibile ale hipertensiunii 

Lemnul-Domnului calmează durerile

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințesa Fazile a Egiptului colaj jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
bani jpeg
zapada transfagarasan jpg
cheie usa istock jpg
index webp
roman mort spa jpg
sare epsom jpg
bani multi pensie jpg
contor energie electrica
image
actualitate.net
image
actualitate.net