Cele mai bune siropuri de leac

Ultima actualizare:

De-a lungul timpului, siropurile naturale, obţinute din plante, şi-au dovedit virtuţile terapeutice în multiple afecţiuni. O cură cu aceste remedii poate fi de ajutor în răceli, întăreşte organismul şi tratează problemele digestive. Află mai multe din noul număr al revistei „Click! pentru femei“!

Siropul de brad, dezinfectant şi antiinflamator

Siropul obţinut din muguri de brad, sare efecte antiseptice, vitaminizante, antiinflamatoare, sedative şi antireumatice.

De asemenea, acest Sirop este recomandat pentru tratarea anemiei, a tulburărilor digestive şi este un tonic al aparatului respirator, ajutând la calmarea tusei. Prepară-l astfel: fierbe un kilogram de muguri de brad în doi litri de apă, 20 de minute. Adaugă un kilogram de zahăr după ce s-a răcit, apoi fierbe amestecul încă 10 minute. Strecoară lichidul şi pune-l în sticle închise ermetic, pe care depozitează-le într-un loc răcoros. În caz de anemie, ia trei linguri de sirop pe zi, cu 30 de minute înainte de masă, timp de două săptămâni.

Siropul de măceşe previne virozele

Adevărat tonic pentru organism, siropul de măceşe este indicat mai ales în sezonul rece, deoarece este o sursă importantă de vitamina C şi ajută la prevenirea afecţiunilor specifice perioadei, precum virozele. De asemenea, măceşele au un aport bogat de vitamine – A, B1, B2, B3, E, K, P – şi de substanţe minerale. Prepară siropul astfel: pune un litru de apă peste 250 g de măceşe şi lasă 12 ore la macerat. Strecoară lichidul, adaugă 500 g de zahăr şi fierbe amestecul până ce obţii consistenţa unui sirop. Ia câte două-trei linguriţe de sirop pe zi, timp de trei săptămâni, dizolvate în ceai sau în apă.

Siropul de cătină, tonic general

Bogat în vitamine (A, B1, B2, C, D, E, F, K) şi minerale (fosfor, magneziu, calciu, potasiu, sodiu), siropul de cătină este un bun supliment alimentar şi întăreşte imunitatea. O cură cu acest sirop înainte de începerea sezonului rece ţine gripa şi virozele departe. Pentru a-l prepara ai nevoie de 500 g de cătină şi de 500 g de miere. Spală cătina, pune-o în blender, apoi filtrează sucul obţinut. Adaugă mierea şi omogenizează. Toarnă siropul într-un recipient închis ermetic şi ţine-l în frigider. Ia câte cinci-şase linguriţe de sirop pe zi, timp de o lună, puse în ceai sau împreună cu apă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Kate, William și Harry, Foto Getty (2) jpg
image
image
image
image
image
image
mihaela bilic facebook jpg
stadion jpeg
240430 ukraine 98 woman mb 0911 8acfbf webp
cimitir ecologic1 jpg
zbor1 jpg
mona lisa gioconda leonardo da vinci foto afp jpg
eliza petrachescu captura video jpg
Jogging miscare sport exercitii FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net