Cele mai întâlnite tipuri de lapte vegetal. Sunt numai bune de încercat în Post

Ultima actualizare:

Gustos şi hrănitor, laptele vegetal este un înlocuitor ideal al laptelui de vacă. Nu conţine lactoză, este slab în grăsimi, dar bogat în vitamine şi minerale, şi de mare ajutor în prepararea dulciurilor în perioadele de post. Iată cele mai des întâlnite tipuri de lapte vegetal.

  • Laptele de soia conţine proteine de înaltă calitate, aproximativ în aceeaşi cantitate cu cele din laptele de vacă. De aseme­nea, este o sursă de vitamine, minerale, fitoestrogeni şi fibre alimentare, însă are puţin calciu şi puţine grăsimi saturate. Din lapte de soia se prepară şi “brânza” numită tofu, precum şi iaurt, chefir, cremă.  
  • Laptele de migdale se poate folosi pe post de “frişcă” la cafea, ca bău­tură delicioasă şi ca in­gredient în diferite dulciuri, produse de pati­serie, mân­că­ruri. Are mai puţină vitamina D decât laptele de vacă şi un conţinut mediu de proteine. Este o sursă bună de vita­mina E şi vitamine din grupul B, precum şi de calciu.
  • Laptele de orez este făcut din orez măcinat sau fiert cu apă, amestecat şi strecurat, cel mai adesea din orez brun sau din făină de orez. Conţine mai mulţi carbohidraţi, dar mai puţine proteine şi calciu. Poate fi o băutură delicioasă sau un ingredient minunat pentru produse de patiserie, clătite, budinci, supe şi sosuri.
  • Laptele de ovăz este preparat din crupe sau fulgi de ovăz, conţine puţine proteine, dar multe fibre solubile, numite beta-glucan, bune pentru stimu­larea digestiei, pentru slăbit şi pentru scăderea coles­terolului “rău” LDL. Este bogat în vitamine şi mine­rale, considerat un tonic al sistemului nervos şi al organismului slăbit după boală.
  • Laptele de cocos are un gust uşor dulce şi o consistenţă asemă­nă­toare laptelui de vacă. Din el se prepară prăjituri, torturi delicioase, sosuri, supe, cocktailuri şi băuturi. Se obţine din partea albă a nucii de cocos dată pe răzătoarea fină, înmuiată în apă şi bine “stoarsă”, pentru a produce lapte. Are un conţinut destul de mare de grăsimi şi de calorii, conform www.formula-as.ro.
  • Lapte din seminţe de cânepă este printre cele mai valoroase tipuri de lapte vegetal, datorită compoziţiei sale com­plexe. Obţinut din seminţe de cânepă înmuiate în apă şi măcinate, este o sursă bună de aminoacizi esenţiali şi de grăsimi sănătoase omega-3. Este bogat în proteine uşor digerabile, în fitosteroli, vitamine şi minerale.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
449016574 790492459883010 1579936202276165367 n jpg
image
image
image
image
image
image
Tabula Regia Tg  Mures jpg
image png
heavy rain 4864257 1280 jpg
ODAmaD00NDAmaGFzaD1jYTVhMGQyNDBkZDBjM2M3NzJhZmUyMDlmMmFlODMzZA== thumb jpg
Banner test iq
dn1 in perioada interbelica jpg
Printesa Anne sora Regelui Charles 2 jpg
clock 650753 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net