Cele mai nocive ingrediente din alimentele pe care le consumi zilnic
Coloranții artificiali, îndulcitorii, conservanții, sunt câteva dintre substanțe chimice adăugate în alimentele pe care le punem frecvent în coșul de cumpărături. Le îmbunătățesc gustul și mirosul însă unele dintre aceste chimicale ne pot afecta sănătatea.
Aditivii alimentari sau E-urile sunt clasificate în 24 de categorii, având o numerotație specifică. Cu toate că sunt autorizate pentru consum în Uniunea Europeană, există studii care au arătat că anumiți aditivi pot prezenta riscuri pentru sănătate. Și nutriționiștii ne atrag atenția și spun că nu este bine să facem exces de produse care conțin E-uri cu risc.
E-uri de care să ne ferim
- E 110 (Galben auriu)UNDE SE GĂSEȘTE: în unele conserve de pește, budinci, sucuriRISC: are potențial cancerigen și alergen- E127 (Eritrozina )UNDE SE GĂSEȘTE: în unle sucuri, prăjituri, bomboane, dar și în compoturiRISC: provoacă tumori ale glandei tiroide la șoareci, posibil și la om.
Află și alte ingrediente pe care e bine să le eviți pe clicksanatate.ro