Cele mai puternice antibiotice naturale

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Sunt multe plante şi produse naturale care au o mare putere antibiotică şi pot lupta contra infecţiilor din organism, dar pot ajuta şi la prevenirea lor. Mai mult, nu au reacţii adverse, nu omoară bacteriile bune din organism! Iată câteva dintre cele mai eficiente şi mai cunoscute antibiotice naturale!

Lactatele. Iaurtul şi chefirul, prin conţinutul lor natural sau îmbogăţit în probiotice, şi brânza, prin acidul linoleic conjugat prezent în grăsimea naturală a laptelui, stimulează consistent răspunsul imunitar.

Usturoiul proaspăt. Antibiotic puternic, usturoiul ajută la tratarea infecţiilor, mai ales a celor de la nivelul tubului digestiv. Totodată,  este şi un descongestionant eficient, util în tratarea simptomelor de răceală şi tuse.

Tinctura de propolis. Este utilizată din cele mai vechi timpuri ca imunostimulent şi antiviral. Proprietăţile antiinflamatorii şi cele de anestezic local funcţionează eficient mai ales în cazul durerilor în gât şi al tusei.

Extractul de echinaceea. Echinaceea este folosită pentru întărirea sistemului imunitar şi tratarea infecţiilor. Datorită stimulării activităţii celulelor albe, echinaceea distruge microbii şi activează producţia enzimelor care ajută la regenerarea organismului. Unele studii au demonstrat că această plantă este un bun adjuvant atât în tratarea oboselii cronice, dar şi a altor afecţiuni severe, precum cancerul. 

Scorţişoara. S-a demonstrat că scorţişoara omoară majoritatea bacteriilor, chiar şi pe cele rezistente la antibiotice.

Uleiuri esenţiale. Alte antibiotice naturale foarte eficiente sunt uleiurile esenţiale. Astfel, uleiurile de busuioc, cimbru, eucalipt sau arbore de camfor au proprietăţi antivirale, uleiurile de oregano, cuişoare sau cimbru sunt recunoscute pentru proprietăţile antiparazitare, iar uleiurile de palmarosa, oregano şi cimbru pentru proprietăţile antifungice, conform www.dr-catalin-luca.ro.

Infuzia de cuişoare. Fiind antibacteriene şi antiinflamatoare naturale, cuişoarele uşurează în mod eficient durerile de dinţi şi de gât. Uleiul esenţial din cuişoare conţine un compus numit eugenol, care este util în combaterea infecţiilor şi a inflamaţiilor. Este recomandat să se mestece câte un cuişor de 4-6 ori pe zi sau se poate prepara o infuzie din cinci cuişoare, o jumătate de linguriţă de scorţişoară şi o linguriţă de flori de soc, din care se pot bea 2-3 căni pe zi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Regina Letizia și Regele Felipe Foto Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Banner Târg Crăciun
Calatorie jpg
Adina Matei comisar licitatie Artmark record Grigorescu jpg
bani multi pensie jpg
pensie jpg
Vue du village de Tourrettes sur Loup depuis la route des Quenières JPG
netflix pixabay jpg
luxemburg istock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net