Cinci alimente pentru creier
Peştele
Cum poate peştele să vă facă să luaţi note mai bune? Datorită conţinutului său bogat în acizi Omega-3. Cea mai mare parte din creier e alcătuită din ţesuturi grase, iar consumul de peşte îl ajută să aibă o capacitate mai mare de memorare. Potrivit unor sudii de ultimă oră, publicate de American Journal of Clinical Nutrition, consumul regulat de peşte reduce riscul de demenţă la bătrâneţe, un alt indiciu privitor la impactul său asupra sănătăţii creierului.
Nucile
Ca şi peştele, nucile, migdalele şi fisticul conţin cantităţi importante de acizi graşi esenţiali care ajută creierul să funcţioneze optim.
În plus, nucile conţin fier şi furnizează oxigen creierului care cresc puterea minţii şi abilitatea de a reţine informaţii. Un minimum de 30 de nuci pe zi este recomandat pentru asigurarea unei sănătăţi optime a creierului.
Deoarece conţin din belşug acizi nesaturaţi (grăsimi "bune"), nucile sunt şi o bună sursă de energie.
Merele
Se spune că un măr pe zi ţine doctorul departe. Mai puţin se cunoaşte faptul că merele îmbunătăţesc şi performanţele intelectuale. Coaja mărului conţine un puternic antioxidant numit quercetină care îmbunătăţeşte memoria. Dacă veţi combina consumul zilnic de mere cu un plan de a studia mai eficient, vă puteţi aştepta să obţineţi note mai bune. Dacă aveţi copii, daţi-le zilnic mere şi vă veţi bucura de rezultatele lor şcolare.
Spanacul
Spanacul era preferatul lui Popeye marinarul pentru că-i făcea muşchii mai puternici. Puţin se ştie însă că acesta îmbunătăţeşte şi puterea creierului. Cei ce mănâncă mult spanac îşi asigură note mai bune. Motivul este că spanacul este bogat în acid folic şi chiar are puterea de a ajuta la recuperarea memoriei pierdute. Celor care nu le place gustul spanacului li se recomandă să-l combine cu diverse condimente preferate.
Ceapa
În cultura orientală, ceapa este recunoscută pentru capacitatea sa de a îmbunătăţi funcţiile creierului, cum ar fi memoria şi concentrarea. Ceapa roşie în special poate ajuta pe cei care o consumă să ia note bune, mai ales în combinaţie cu un program bazat pe îmbunătăţirea strategiilor pentru o mai bună folosire a memoriei. Compuşii din ceapă, în special antocianina şi quercetina, s-au dovedit foarte eficienţi în prevenirea bolii Alzheimer.